Tenka skubiai apsispręsti, kuriam iš ženklų paklusti

Antakalnyje vairuotojai gali pasirinkti – jiems ta pačia gatvės atkarpa leidžiama važiuoti neviršijant ir 30, ir 40 kilometrų per valandą greičio.

Tokie keisti kelio ženklai Rudens gatvėje kabo nuo praėjusios savaitės.<br>V.Skaraičio nuotr.
Tokie keisti kelio ženklai Rudens gatvėje kabo nuo praėjusios savaitės.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-11 14:54, atnaujinta 2020-01-11 14:55

„Kaimynai spėliojo, kokiu greičiu galima važiuoti Rudens gatve – 30 ar 40 kilometrų per valandą? O aš sakiau, kad turbūt 70 kilometrų per valandą, nes reikia sudėti abu skaičius, užrašytus ant šalia esančių ženklų“, – juokėsi netoli gyvenanti Alma.

Rudens gatvėje ant to paties stulpo iš tiesų pakabinti du ženklai, kurių vienas nurodo važiuoti ne greičiau negu 30, o kitas – ne greičiau nei 40 kilometrų per valandą greičiu.

Anot Almos, taip atsitinka, kai kelininkai persidirba, nuo šviesoforų nuimdami žalias rodykles. Pastaroji naujovė taip pat sulaukė vairuotojų kritikos, dėl to didėja spūstys.

Gali būti, kad taip Rudens gatvėje nutiko dėl to, kad prie kitų sankryžų kelininkai užkabino naujus kelio ženklus, nurodančius neviršyti 30 kilometrų per valandą greičio.

Užkabino ir toje sankryžoje, tačiau paliko kelio ženklą su skaičiumi 40.

Paklausta, kaip vairuotojui elgtis tokiu atveju, Lietuvos kelių policijos tarnyba atsiuntė tokį komentarą: „Kelių eismo taisyklių 8-asis punktas nurodo, kad jeigu kelio ženklo ir kelių ženklinimo reikalavimai skiriasi, reikia vadovautis kelio ženklu.

Kai kelyje įrengti kintamos informacijos kelio ženklai, vadovaujamasi kintamos informacijos kelio ženklais. Reguliuotojo nurodymai turi pirmenybę šviesoforo signalų, kelio ženklų ir kelio ženklinimo, taip pat Kelių eismo taisyklių reikalavimų atžvilgiu.

Tačiau Kelių eismo taisyklėse nėra aptartas atvejis, kai ženklai prieštarauja vienas kitam.“

Beje, vairuotojai manė, kad panašus atvejis yra ir Pilaitėje. Ten prie vienos sankryžos ant vieno stulpo kabo ženklas, informuojantis apie pagrindinį kelią, ir vadinamoji plyta.

Pasirodo, kad tokia ženklų pora reiškia viena – vadinamoji plyta negalioja maršrutiniam ir specialiajam transportui, tad šie ženklai kartu galioja būtent šiems eismo dalyviams.

Tačiau paprastiems vairuotojams, kiek primiršusiems Kelių eismo taisykles, toks kelio ženklinimas – mįslė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.