Valdininkai akli ir kurti – net ir mirusiajam saugo vietą sausakimšame kieme

Linksmojoje gatvėje gyventojams nelinksma: kiemas prikimštas automobilių, o neįgaliojo mašinai skirto kelio ženklo niekas nenuima, nors žmogus, kuriam tai skirta, jau seniai miręs.

Vietą neįgaliojo automobiliui nurodantys kelio ženklai – prie pat įėjimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vietą neįgaliojo automobiliui nurodantys kelio ženklai – prie pat įėjimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasak Aleksandro, gyventojai patys negali ženklų nuimti – būtų nubausti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasak Aleksandro, gyventojai patys negali ženklų nuimti – būtų nubausti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-02-08 18:43

Pasipiktinę Linksmosios gatvės 67-ojo namo gyventojai suraitė jau ne vieną laišką savivaldybei, tačiau padėtis nesikeičia.

Valdininkams niekaip nepavyksta išaiškinti, kad neįgalus žmogus, kurio automobiliui skirti kelio ženklai, mirė prieš pusmetį, kad jo našlė žmona mašiną seniai pardavė, kad daugiau neįgalių asmenų, kurių transporto priemonėms reikėtų vietos, daugiabutyje negyvena.

Kaip ir prie kitų daugiabučių, čia kieme trūksta vietos. Pikčiausia, kad vietą neįgaliojo automobiliui nurodantys kelio ženklai – prie pat įėjimo.

„Ta vieta nuolat tuščia, o aplinkui vakarais pilna automobilių. Aš pats savo mašiną statau prie pat ženklų, stebiu, kad ji nepatektų į galiojimo zoną“, – aiškino Linksmosios gatvės 67-ajame name gyvenantis Aleksandras.

Ivanas, kurio automobiliui buvo skirti ženklai, buvo jo kaimynas. Aleksandras prisiminė, kaip kartą kažkas svetimas buvo atvažiavęs ir automobilį pasistatęs į neįgaliojo transporto priemonei skirtą vietą. Atvykę policijos pareigūnai vairuotoją nubaudė.

„Kaimynai žino, kad čia statyti automobilius draudžiama. O kad tie ženklai vis dar stovi – absurdas. Tik patys jų nuimti negalime. Už tai būtume nubausti“, – dėstė Aleksandras.

Vis dėlto vienam gyventojui kantrybė trūko ir jis neįgaliojo vežimėlio ženklą ženkluose apipurškė juodais dažais.

Antrajame aukšte gyvenantis Leonidas prisipažino pats neišeinantis iš namų, tačiau jam automobilio ir kelio ženklų nereikia.

„Žinau, kad kaimynai pikti dėl tų ženklų ir aš juos puikiai suprantu“, – sakė Leonidas.

Savivaldybės atstovai tvirtino, kad jei neįgalus gyventojas mirė, tai kaimynai apie kelio ženklų, žyminčių neįgaliųjų automobilių stovėjimo vietą, išmontavimą turėtų informuoti pastatą administruojančią įmonę, seniūniją ar savivaldybės Eismo organizavimo skyrių. Tai Linksmosios gatvės 67-ojo namo gyventojai darė ne vieną kartą.

Anot savivaldybės, Eismo organizavimo skyrius, gavęs informaciją, pasirūpins kelio ženklų išmontavimu. Įprastai kelio ženklų, gavus policijos pritarimą, išmontavimas trunka iki trijų dienų.

Taip pat valdininkai aiškino, kad neįgaliųjų automobilių stovėjimo vietos nėra priskiriamos vienam asmeniui. Jei daugiabučiame name gyvena ir daugiau negalią turinčių asmenų ir jie gali naudotis simboliu „Neįgalusis“, tai vieta gali naudotis ir kiti asmenys. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.