Po skaudžios avarijos, kurioje nukentėjo mažamečiai, nutarė įrengti greičio mažinimo kalnelius

Tik po eismo įvykio, kuriame nukentėjo du mažamečiai, Vėjo gatvės gyventojai jau greitu laiku turėtų sulaukti Savivaldybės pagalbos. Šioje gatvėje ruošiamasi įrengti eismo saugumo priemonę – greičio mažinimo kalnelius.

Greičio mažinimo kalneliai didina saugumą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Greičio mažinimo kalneliai didina saugumą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gulintis policininkas<br>V.Kapočiaus nuotr.
Gulintis policininkas<br>V.Kapočiaus nuotr.
Eismas per mamos dieną,orai, eismas, transportas, debesys, lietus, automobilis, mašina<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Eismas per mamos dieną,orai, eismas, transportas, debesys, lietus, automobilis, mašina<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Mindaugas Drąsutis, www.ve.lt

Jun 26, 2020, 9:28 AM

Kad Vėjo gatvėje būta problemų dėl kai kurių vairuotojų neatsargaus vairavimo, vietos gyventojai kalbėjo jau anksčiau. Tačiau tąkart jiems buvo pasiūlyta stebėti eismo situaciją.

Praėjusią savaitę Klaipėdos savivaldybės Eismo saugumo komisijos posėdyje Vėjo gatvės gyventojų interesus gynęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas teigė, kad dalis transporto į Vėjo gatvę persikėlė pradėjus rekonstruoti Pajūrio gatvę.

„Suprantame, kad viskas kainuoja. Stebėjome situaciją. Deja, bet paskutinė avarija buvo su pasekmėmis – nukentėjo du mažamečiai.

Nelaimė įvyko šalia tos vietos, kur prašėme įrengti kalnelius.

Automobilis greitai nevažiavo, niekas nekaltina vairuotojo. Ne pirmas jau toks įvykis. Baisiausia situacija su sunkvežimiais. Uždarius Pajūrio gatvę daugelis pradėjo važiuoti Vėjo gatve. Po įvykio tėvai uždarė savo vaikus kiemuose, patys vaikai pradėjo važiuoti su šalmais. Pirmiausia tai buvo pamoka tėvams“, – sakė A. Bogdanovas.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininko Mindaugo Džermeikos, Kelių policija šį įvykį tiria. Problema Vėjo gatvėje pareigūnams yra žinoma.

„Ten avarinių situacijų pasitaiko. Gyventojai rašo ne vieną laišką, kad sustiprintume kontrolę. Siuntėme automobilius. Tada visi važiuoja tvarkingai. Padarėme ir neviešą stebėseną. Darbo dienomis eismas būna aprimęs, daugiau mažiau eismas suaktyvėja vakare. O dabar – vasara. Vaikai likę namuose. Atsiradęs kalnelis galimai sulėtintų važiavimo greitį“ – sakė M. Džermeika.

Nors vietos gyventojai kalba apie penkių greičio mažinimo kalnelių įrengimo būtinybę, Klaipėdos savivaldybės specialistai su Kelių policija pažadėjo nuvykti į vietą ir įvertinti situaciją, koks iš tiesų yra tokios eismo saugumo priemonės poreikis. Kalnelius tikimasi įrengti vietose, kur pastebima didžiausia eismo įvykio rizika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.