Palangos Vytauto gatvė pasikeis neatpažįstamai: kurorto arterija pasipuoš raudonu asfaltu

Iki metų pabaigos pagrindinė Palangos Vytauto gatvė pasikeis neatpažįstamai. Vasarą Susisiekimo ministerijai skyrus lėšų dabar pradėti centrinės Vytauto gatvės dalies remonto darbai. Galutinius pokyčius šioje gatvėje pamatysime jau iki Naujųjų metų.

Tvarkoma Vytauto gatvė.<br>„Vakarinės Palangos“ nuotr.
Tvarkoma Vytauto gatvė.<br>„Vakarinės Palangos“ nuotr.
Tvarkoma Vytauto gatvė.<br>„Vakarinės Palangos“ nuotr.
Tvarkoma Vytauto gatvė.<br>„Vakarinės Palangos“ nuotr.
Tvarkoma Vytauto gatvė.<br>„Vakarinės Palangos“ nuotr.
Tvarkoma Vytauto gatvė.<br>„Vakarinės Palangos“ nuotr.
Tvarkoma Vytauto gatvė.<br>„Vakarinės Palangos“ nuotr.
Tvarkoma Vytauto gatvė.<br>„Vakarinės Palangos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Tamara Zaiceva, www.vakarinepalanga.lt

Nov 1, 2020, 10:23 AM

Bus sutvarkyta visa gatvė – nuo pradžios iki pabaigos

Kaip „Vakarinei Palangai“ komentavo Palangos meras Šarūnas Vaitkus, Vytauto gatvės centrinės dalies sutvarkymas užbaigs visos gatvės atnaujinimo darbus.

Vytauto gatvė yra nusidriekusi 6,5 kilometro. Jau kiek anksčiau buvo sutvarkyta šios gatvės pradžia – atkarpa, kuria galima įvažiuoti tiesiai į miestą iš Oro uosto ar Šventosios. Ši gatvės dalis greta buvusio palapinių miestelio jau seniai badė akis dėl itin prastos būklės ir lopų lopais padengto asfalto. „Ten buvo baisu, tikras slalomas“, – komentavo Š.Vaitkus.

Dalis nuo buvusio palapinių miestelio iki Druskininkų gatvės buvo sutvarkyta jau prieš kelerius metus, čia ne tik pakeista asfalto danga, bet ir atsirado labiau saugios žiedinės sankryžos.

Pavasarį ir vasarą visi galėjome stebėti, kaip atnaujinama Vytauto gatvės pabaiga nuo Klaipėdos plento iki Birutės parko. Čia įvažiavimas į Palangą sutvarkytas iš pagrindų: senas nusidėvėjęs, lopais „užsiūtas“ asfaltas pakeistas nauja danga, sutvarkyti šaligatviai, jie suskirstyti zonomis – dešinėje pusėje įrengti dviračių takai, kairėje – skirta tik pėstiesiems.

Šioje atkarpoje baigiamas įrengti ir naujas apšvietimas. „Jau baigiamas įrengti parkams skirtas istorinis apšvietimas, gruodį pamatysite, bus labai gražu“, – „Vakarinei Palangai“ pasakojo kurorto vadovas.

Liko nesutvarkyta centrinė Vytauto gatvės dalis nuo Druskininkų gatvės iki Birutės parko.

„Vytauto gatvė – tai pagrindinė kurorto arterija, Palangos vizitinė kortelė. Kaip J.Basanavičiaus gatvę turime naują, taip ir Vytauto gatvę privalome sutvarkyti visą, ne atskiras jos dalis. Esame kurortas, negalime sau leisti, kad pagrindinė gatvė būtų tik lopoma, ji turi puošti miestą, o ne darkyti jo vaizdą“, – kalbėjo Palangos meras.

Iš 6,5 km Vytauto gatvės vasarą vykdyti ar dabar vykdomi darbai apima 5,3 km, likusioji dalis, kaip minėta, sutvarkyta anksčiau prieš kelerius metus. „Mūsų Vytauto gatvė savo ilgiu prilygsta pusei kelio iki Kretingos. Tad galite įsivaizduoti, kokios darbų apimtys“, – komentavo kurorto vadovas.

Sprendimas pasiteisino

„Sprendimas padaryti Vytauto gatvėje vienpusį eismą labai pasiteisino. Visi matome, koks populiarus vasaromis pagrindinis dviračių takas nuo Druskininkų gatvės iki Birutės parko.

Nors Palangoje vasaromis gerokai padaugėjo dviratininkų ar riedutininkų, dabar jie nebelaksto pėstiesiems skirtais šaligatviais, nebesusidaro tokių situacijų kaip anksčiau, kuomet dviračių ar riedučių mėgėjai užvažiuodavo ant žmonių, sužeisdavo vaikus“, – „Vakarinei Palangai“ sakė kurorto meras Š.Vaitkus.

Tačiau, anot Palangos vadovo, ši, centrinė pagrindinės miesto gatvės dalis, jau buvo gerokai nusidėvėjusi, o joje sužymėti dviračių takai netgi buvo nebesaugūs jais važinėti – ir lopais uždengtos skylės, ir įkritę lietaus kanalizavimo šuliniai.

„Taip negali būti, tai nesaugu. Dviratininkas gali užkliūti tokioje įduboje ir apsiversti, o juk šalia – važiuojamoji kelio dalis“, – kalbėjo meras.

„Lėšų gatvei asfaltuoti skyrė Susisiekimo ministerija. Patikėkite, buvo labai nelengva įtikinti, kad pinigai būtų skirti būtent kurorto pagrindinei gatvei sutvarkyti. Reikėjo įtikinti, jog Palanga savo lėšomis niekada to nepadarys, Vytauto gatvės dalis taip ir liks lopoma. Džiaugiuosi, kad mes buvome išgirsti“, – „Vakarinei Palangai“ sakė Š.Vaitkus.

Speciali danga dviračiams

Rudenį pradėti pagrindinės Palangos gatvės dalies nuo Druskininkų gatvės iki Birutės parko remonto darbai bus užbaigti iki šių metų pabaigos.

Dabar šioje atkarpoje išimami visi seni šaligatvių borteliai, vadinamieji bordiūrai, jie bus keičiami naujais, lyginama esama asfalto danga, kad visa naujoji visoje gatvėje būtų vienodame aukštyje.

„Kam keičiami borteliai? Senieji jau yra nusidėvėję, daug kur suskilę ar net nuskilę. Būtų tikrai neprotinga tvarkyti visą gatvę, išlieti visiškai naują dangą, bet palikti nudėvėtus gatvės apvadus arba po kelerių metų draskyti naują asfaltą tam, kad pakeistume bortelius. Reikia viską tvarkyti kapitaliai“, – kalbėjo miesto meras.

Anot Š.Vaitkaus, tuomet, kai bus sutvarkyta likusioji dalis, niekam nekils abejonių, kad Vytauto gatvė yra ne tik pagrindinė kurorte, bet ir labai puošni.

„Toje dalyje, kuri yra nuo Druskininkų gatvės iki Birutės parko, pagrindinis dėmesys bus skirtas dviračių takui. Visa gatvė bus padengta nauju asfaltu, o dviračiams skirta juosta – specialia, važiuoti dviratėmis transporto priemonėmis skirta danga. Ji bus tamsiai raudonos (vyšnios) spalvos ir jau iš tolo vairuotojui signalizuos, kad ši dalis – ne automobiliams.

Be to, dviračiams skirtoje juostoje atitinkamose vietose į dangą bus įleistas apšvietimas, kad ir tamsiuoju paros metu tiek dviratininkai, tiek automobilių vairuotojai matytų, kur kiekvieno iš jų judėjimo juosta“, – „Vakarinei Palangai“ komentavo meras.

Tokia pat tamsiai raudonos spalvos danga yra Kretingos gatvėje, kur rekonstruotas ir įrengtas naujas keturių juostų įvažiavimas į Palangą.

Susisiekimo ministerija Vytauto gatvei tvarkyti vasarą skyrė 1 mln. 100 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.