Miestų tarnybos pradeda žiemos darbus: vairuotojai įspėjami dėl „juodojo ledo“

„Grinda“ pradeda žiemos sezono darbus sostinės gatvėse. Lapkričio 10 d. pradėti barstyti tiltai ir viadukai – ant kurių, vėstant orams, greičiausiai pradeda formuotis juodasis ledas, taip pat Tūkstantmečio ir Oslo gatvės.

„Grinda“ pradeda žiemos sezono darbus sostinės gatvėse.<br>S.Žiūros nuotr.
„Grinda“ pradeda žiemos sezono darbus sostinės gatvėse.<br>S.Žiūros nuotr.
„Grinda“ pradeda žiemos sezono darbus sostinės gatvėse.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Grinda“ pradeda žiemos sezono darbus sostinės gatvėse.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Grinda“ pradeda žiemos sezono darbus sostinės gatvėse.<br>lrytas.lt nuotr.
„Grinda“ pradeda žiemos sezono darbus sostinės gatvėse.<br>lrytas.lt nuotr.
„Grinda“ pradeda žiemos sezono darbus sostinės gatvėse.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Grinda“ pradeda žiemos sezono darbus sostinės gatvėse.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 10, 2020, 12:58 PM

Šiuo metu didžiausią rūpestį kelią žemutiniuose gatvės sluoksniuose dėl šąlančios ir besiplečiančios drėgmės susidarantis „juodasis ledas“, o iškritus pirmajam sniegui gatvės bus valomos prioriteto tvarka: pirmiausia – magistralinės miesto arterijos ir tos gatvės, kuriomis vyksta tranzitinis bei viešojo transporto eismas, vėliau – aptarnaujančiosios ir pagalbinės miesto gatvės.

Kaip ir pernai, šiemet miesto centre dirbs 4 mažieji barstytuvai, specialiai pritaikyti siauroms Senamiesčio gatvelėms. Ypač pasiteisino praėjusią žiemą bendrovės įsigytas mobilusis druskų bunkeris, leidęs vairuotojams greitai papildyti druskų atsargas negrįžtant į bazę, todėl šią žiemą „Grinda“ įsigijo dar kelis panašius įrenginius, kuriuos artimiausiu metu pastatys strategiškai patogiose miesto vietose.

Magistralines gatves ir toliau valys galingi sunkvežimiai, turintys 2 sniego verstuvus, galintys gabenti beveik 14 t druskos mišinių ir vienu išvažiavimu padengiantys 300 tūkst. kv. m gatvių plotą. Viso miesto gatves prižiūrės apie 60 žiemos darbui pritaikytų mechanizmų.

„Kad kiekvieną rytą vilniečiai saugiai galėtų pasiekti kelionės tikslą – darbovietę, darželį, mokyklą, prekybos centrą ar polikliniką – turime itin atsakingai planuoti darbus. Technika, kad ir kokia galinga ir moderni būtų, be ją valdančio žmogaus yra niekas. Dedame visas pastangas, kad apsaugotume miestą prižiūrinčius žmones, tačiau jei koronavirusas taps nevaldomas, esame pasirengę veikti ir pagal pesimistinį COVID-19 išplitimo bendrovėje planą“, – sako UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Jau dabar bendrovėje priimti sprendimai, padedantys užtikrinti veiklos nepertraukiamumą. Siekiant maksimaliai sumažinti darbuotojų tiesioginio kontakto tikimybę, gatvių priežiūros žiemą darbuotojai suskirstyti į dienines ir naktines pamainas bei perkelti į skirtingas patalpas, pritaikytas budintiems vairuotojams.

Kad pamainos darbuotojai kuo rečiau matytųsi, erdvėse įrengti atitvarai, papildomi sanitariniai mazgai. Budintys dispečeriai taip pat perkelti į patalpas, kuriose neturės tiesioginio kontakto nei su vairuotojais, nei su kitais kolegomis. Visi žiemos tarnybos darbuotojai nuo šiol dirbs skirtingose bazėse, dalis budės namuose ir, esant reikalui, atvažiuos tiesiai į iš anksto numatytas bazes, kur jų lauks dezinfekuotos ir darbui paruoštos transporto priemonės

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.