Eismo sąlygas sunkina pustymas: naktį taip pat snyguriuos ir pustys

Vakarėjant ketvirtadieniui, dėl buvusio snygio sudėtingiausios eismo sąlygos yra Vilniaus, Tauragės ir Šiaulių apskrityse, taip pat dalyje šiaurinių ir pietinių šalies rajonų, praneša VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Pagrindinių kelių dangos yra šlapios arba drėgnos.<br>V.Balkūno nuotr.
Pagrindinių kelių dangos yra šlapios arba drėgnos.<br>V.Balkūno nuotr.
Pagrindinių kelių dangos yra šlapios arba drėgnos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pagrindinių kelių dangos yra šlapios arba drėgnos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-02-11 17:28

Pagrindinių kelių dangos yra šlapios arba drėgnos, vietomis yra slidžių, provėžotų kelių ruožų. Akmenės, Mažeikių ir Telšių rajonuose eismo sąlygas sunkina pustymas. Pagrindinių didesnio eismo intensyvumo kelių dangos yra šlapios arba drėgnos.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje šalyje padengti prispausto ar puraus sniego sluoksniu, vietomis yra apledėjusių kelio ruožų. Apsnigtus ir slidžius kelių ruožus prižiūri AB „Kelių priežiūra“, tačiau nuolat sningant ir krentant oro temperatūrai, užtikrinti geras eismo sąlygas yra itin sudėtinga.

Esant tokioms oro sąlygoms barstoma druska nebegali efektyviai tirpdyti sniego ar ledo esančio ant kelio dangos, todėl barstoma smėlio-druskos mišiniu. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ketvirtadienio pavakarę Šiaulių apskrityje snygis, kitur be žymesnių kritulių.

Oro temperatūra – nuo 7 iki 12 laipsnių šalčio. Ateinančią naktį vietomis truputį pasnigs. Daug kur pustys. Vėjas šiaurės rytų, šiaurės, 7-12 metrų per sekundę. Oro temperatūra svyruos nuo 12 iki 17, kai kur pragiedrėjus iki 19 laipsnių šalčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.