Svarbu ir atvykstantiems į Klaipėdą – Pilies tiltu leido važiuoti greičiau

Praėjusią savaitę posėdžiavusi uostamiesčio Eismo saugumo komisija leido Pilies tiltu važiuoti didesniu greičiu, nei buvo numatyta iki šiol – vietoje 30 km per valandą bus 40 km/val.

Klaipėdos Pilies tiltu važiuoti bus galima didesniu greičiu, nei iki šiol.<br> E.Jankausko nuotr.
Klaipėdos Pilies tiltu važiuoti bus galima didesniu greičiu, nei iki šiol.<br> E.Jankausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Kesminė, ve.lt

Apr 6, 2021, 9:35 AM, atnaujinta Apr 6, 2021, 9:36 AM

Dėl važiuojančio sunkiasvorio transporto eismo greitis ant Pilies tilto buvo apribotas iki 30 km/val., kad tiltui būtų daroma kuo mažesnė žala.

Tačiau, pasak komisijos narių, staigus greičio mažinimas yra problematiškas, mat Pilies gatve ir Naująja Uosto gatvėmis iki tilto privažiuojama 50 km/val. greičiu.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika atkreipė dėmesį, kad šioje vietoje fiksuojamas gana ženkliai viršijamas greitis.

„Šioje vietoje buvo taškinis greičio matavimo prietaisas, reikėjo šiek tiek kontrolės. Užfiksavome, kad per tiltą lėkdavo ir 80 km/val. greičiu“, – komentavo pareigūnas.

Buvo pasiūlymų greitį ant tilto didinti iki 50 km/val. ar 40 km/val. greitį nustatyti Pilies ir Naujojoje Uosto gatvėse, tačiau nutarta didesnėmis korekcijomis neužsiimti ir pakeisti tik greitį ant tilto.

Nepritarta idėjai didinti greitį ant tilto iki 50 km/val., nes pasak Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, yra ribotas matomumas ir tik užvažiavus ant tilto galima pamatyti, kokios eismo sąlygos yra nuokalnėje.

Kad labiau didinti greičio nereikėtų, teigė ir M. Džermeika. Jo manymu, suvienodinus greitį ant tilto ir link jo vedančiose gatvėse iki 50 km/val., vairuotojai gali pernelyg atsipalaiduoti ir tapti mažiau dėmesingi, viršyti greitį, nors matomumas ribotas.

Eismo saugumo komisijos sprendimu, greitį ribojantys ženklai tilto prieigose turėtų būti pakeisti artimiausiu metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.