Susisiekimo ministerijos delegacija lankėsi Neringoje: aptartos dviračių takų, krantinių ir pagrindinio kelio rekonstrukcijos galimybės

Šių metų rugsėjo 3 dieną Neringos meras Darius Jasaitis ir savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys sutiko svarbius svečius – lankėsi susisiekimo ministras Marius Skuodis su ministerijos komanda, taip pat VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Remigijus Lipkevičius, VĮ Valstybinių miškų urėdijos direktorius Valdas Kaubrė ir kiti atsakingi asmenys, pasitarime dalyvavo ir Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadovė Aušra Fesser.

Stipriai nusidėvėjusio dviračių tako Kuršių Nerijoje būklė nepateisinama ir netoleruotina.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Stipriai nusidėvėjusio dviračių tako Kuršių Nerijoje būklė nepateisinama ir netoleruotina.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Stipriai nusidėvėjusio dviračių tako Kuršių Nerijoje būklė nepateisinama ir netoleruotina.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Stipriai nusidėvėjusio dviračių tako Kuršių Nerijoje būklė nepateisinama ir netoleruotina.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Stipriai nusidėvėjusio dviračių tako Kuršių Nerijoje būklė nepateisinama ir netoleruotina.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Stipriai nusidėvėjusio dviračių tako Kuršių Nerijoje būklė nepateisinama ir netoleruotina.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Marius Skuodis<br>T.Bauro nuotr.
Marius Skuodis<br>T.Bauro nuotr.
Raketa, Kaunas - Nida, pirmas plaukimas, Neringos meras, Darius Jasaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Raketa, Kaunas - Nida, pirmas plaukimas, Neringos meras, Darius Jasaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 7, 2021, 10:21 AM

Vizito metu, pirmiausia, buvo aptartos vieno iš labiausiai šiuo metu dėmesio bei rekonstrukcijos reikalaujančių objektų – pagrindinio dviračių tako, vedančio nuo Smiltynės iki Pervalkos – rekonstrukcijos galimybės.

Jau kuris laikas viešoje erdvėje sklando nemažai vietos gyventojų bei kurorto svečių nusiskundimų dėl pagrindinio dviračių tako atkarpos (Smiltynė-Pervalka) būklės. Poilsiautojai, atvykę išsvajoto poilsio, lieka pasipiktinę jo duobėtumu bei kitais dangos pažeidimais, ne retas patiria ir traumų.

Ši situacija, be abejo, jau seniai yra žinoma bei kelia didelį susirūpinimą tiek Neringos savivaldybės merui, tiek administracijai, buvo atkreipiamas ir valdžios atstovų dėmesys, tačiau rekonstrukcijos planai strigo dėl biurokratinių niuansų.

Tačiau ministro teigimu, bus imtasi operatyvių veiksmų šiai situacijai spręsti.

„Stipriai nusidėvėjusio dviračių tako Kuršių Nerijoje būklė nepateisinama ir netoleruotina. Dar blogiau, kad rekonstrukcijos darbai buvo atidėliojami pernelyg ilgai.

Imamės skubių priemonių, kad problema būtų sprendžiama ir Lietuvos automobilių kelių direkcija kuo greičiau pradėtų šio dviračių tako rekonstrukciją“, – sakė susisiekimo ministras M. Skuodis.

Neringos meras Darius Jasaitis aprodė svečiams problemines, bet tuo pačiu labai perspektyvias Neringos vietas, detalizavo problematiką, galimybes ir kartu su delegacijos dalyviais ieškojo sprendimų, susijusių ne tik su minėtu dviračių taku, bet ir krantinėmis bei pagrindiniu keliu Smiltynė-Nida.

„Šis susisiekimo ministerijos delegacijos vizitas ir rodomas dėmesys mūsų kurortui – išties labai svarbus, nes turėjome galimybę ministrą ir jo komandą gyvai supažindinti su skauduliais, keliančiais daug kalbų ir diskusijų.

Neringa yra išskirtinė tiek savo geografine padėtimi, tiek kultūros vertybėmis, ją pažinti ir patirti atvyksta daug svečių iš visos Lietuvos ir pasaulio, tad tikrai norisi kad to poilsio nesugadintų tokios detalės, kaip susidėvėję dviračių takai, nesaugios krantinės ar pagrindinis kelias.

Siekiame, kad poilsiautojai galėtų ilsėtis saugiai ir komfortiškai, o Neringos savivaldybė turėtų galimybę dar efektyviau skatinti ekologines idėjas.

Panašu, kad tik aktyviau bendradarbiaujant skirtingoms institucijoms, biurokratinės kliūtys gali būti išspręstos, siekiant kuo greičiau pradėti būtinus rekonstrukcijos darbus“, – kalbėjo Neringos meras Darius Jasaitis.

Vizito metu delegacijos dalyviai lankėsi Preiloje, apžiūrėjo ir įvertino krantinių būklę, buvo supažindinti ir su ne mažiau nerimo keliančia dviračių takų, vedančių nuo Preilos bei Pervalkos gyvenviečių link jūros, situacija.

Akivaizdu, kad krantinėms taip pat būtina rekonstrukcija, kai kurios jų yra tiesiog tuščiavidurės, smėlis po jomis išplautas, ir tai kelia ne tik pavojų žmonių saugumui, bet ir trukdo skatinti šios kurortinės vietovės pasiekiamumą vandens transportu. Nerekonstruojant, kai kurias krantinių atkarpas greitu metu tiesiog gali tekti užtverti.

Neringos savivaldybėje vykusio pasitarimo metu visi pastebėjimai ir aptarti niuansai buvo apibendrinti, numatant beveik 36 km ilgio dviračių tako ruožą rekonstruoti etapais per kelerius metus.

Pirmame etape numatoma iki 2023 m. sutvarkyti pirmuosius 13,5 km Juodkrantės link, kitais dviem etapais – paeiliui prasčiausios būklės 15,7 km ir 6,6 km ilgio ruožus Pervalkos link. Lygiagrečiai ketinama atlikti derinimo procedūras dėl pagrindinio kelio Smiltynė-Nida rekonstrukcijos ir ieškoti galimybių bei finansavimo šaltinių krantinių remontui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.