Gatvė baigiasi aklagatviu, tačiau kauniečiai važiuoja toliau: prireiks papildomų kelio ženklų

Žemuosiuose Šančiuose yra vieta, kurioje vis savavaliauja vairuotojai. Tai šio gyvenamojo rajono centre esanti pieva. Ji buvo išvažinėta prieš dešimtmetį, dabar vėl išmalta.

Sodų gatvė baigiasi aklagatviu. To nežinantys vairuotojai išmalė pievą.<br>A.Mariakinaitės-Babičevienės nuotr.
Sodų gatvė baigiasi aklagatviu. To nežinantys vairuotojai išmalė pievą.<br>A.Mariakinaitės-Babičevienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2021, 10:09 PM

Žemųjų Šančių gyventojai savo gyvenamojo rajono centru laiko A.Juozapavičiaus prospekto bei Sodų ir Mažeikių gatvių sankirtą. Šioje vietoje anksčiau stovėjo kino teatras „Taika“, o dabar yra tuščias žole užžėlęs žemės plotas.

Iki pievos veda Sodų gatvė, kuri staiga baigiasi. Vairuotojai, norėdami iš Sodų gatvės patekti į greta esančią Mažeikių gatvę, ne vienus metus važiuodavo per pievą ir joje buvo išvažinėję nelegalų šunkelį.

Vietiniai gyventojai vis skundėsi savivaldybei, kad ji įvestų tvarką. Prieš 10 metų savivaldybės atstovai pastatė tvorą ir taip užtvėrė pravažiavimą iki Mažeikių gatvės.

Tačiau šiais metais pieva vėl išvažinėta automobilių.

„Pavasarį A.Juozapavičiaus prospekto 57-ajame pastate, kur anksčiau veikė Valstybinė mokesčių inspekcija, įsikūrė Migracijos departamento Kauno skyrius.

Į jį atvykstantys žmonės, susitvarkę savo reikalus, iš Migracijos skyriaus išsuka į Sodų gatvę ir ja bando patekti į Mažeikių gatvę, kuria vėl galima išvažiuoti į prospektą. Nevietiniai gyventojai nežino, kad Sodų gatvė baigiasi aklagatviu ir pieva. Tai pamato tik iki jos privažiavę“, – pasakojo Žemųjų Šančių gyventoja Agnė Mariakinaitė-Babičevienė.

Daugelis vairuotojų sukdamiesi atgal nesivargina tai daryti kultūringai, važiuoja tiesiog ant pievos ir joje išmalė gilias vėžes.

„Vėžes pamatę kiti vairuotojai daro tą patį, ir žolynas tampa vis labiau išmaltas. Savivaldybė galėtų pastatyti įspėjamuosius ženklus, kad vairuotojai iš anksto žinotų situaciją ir rinktųsi kitą kelią“, – sakė Žemųjų Šančių gyventoja.

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius sakė, kad situacija artimiausiu metu bus įvertinta ir esant poreikiui bus įrengti papildomi kelio ženklai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.