Įdomybės viename šalies miestų: dega žalias šviesoforo signalas, bet vairuotojai važiuoti nedrįsta

Nors Kelių eismo taisyklės (KET) keitėsi 2019 m. lapkričio 1 d., tačiau akyli šakiečiai pastebi, kad ir dabar dažnas vairuotojas, stabtelėjęs prie vienintelio šviesoforo Šakiuose, abejoja, ar galima sukti sankryžoje į dešinę nedegant papildomai sekcijai su rodykle, ar ne.

Vairuotojai abejoja, ar galima sukti sankryžoje į dešinę nedegant papildomai sekcijai su rodykle, ar ne.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vairuotojai abejoja, ar galima sukti sankryžoje į dešinę nedegant papildomai sekcijai su rodykle, ar ne.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vairuotojai abejoja, ar galima sukti sankryžoje į dešinę nedegant papildomai sekcijai su rodykle, ar ne.<br>www.drg.lt nuotr.
Vairuotojai abejoja, ar galima sukti sankryžoje į dešinę nedegant papildomai sekcijai su rodykle, ar ne.<br>www.drg.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

www.drg.lt

Nov 9, 2021, 12:35 PM

Nekart tekę stebėti, kad sustojusiems prie šviesoforo toje juostoje, iš kurios galima sukti į dešinę, pasigirsta signalinimų ir raginimų važiuoti. Tekę girdėti ne vieną diskusiją: tai galima sukti į dešinę ar ne, kai papildoma rodyklė nedega, tačiau dega žalias šviesoforo signalas?

Tad remdamiesi KET atkreipiame dėmesį, kad nuo 2019 m. lapkričio 1 d. sankryžose galima sukti į dešinę nedegant papildomai sekcijai su rodykle, jei tuo metu dega žalias skritulio formos šviesoforo signalas be rodyklių, tik reikia praleisti pėsčiuosius ar dviratininkus.

Toks eismo reguliavimo būdas suteikia galimybę vairuotojams sukti į dešinę trimis atvejais: degant žaliam signalui be rodyklių su išjungta papildoma sekcija (reikia praleisti pėsčiuosius ir dviratininkus), degant žaliam signalui su įjungta papildoma sekcija ir degant raudonam signalui su įjungta papildoma sekcija. Tad tai galioja nuo Šakių miesto pusės sukantiems Kudirkos Naumiesčio kryptimi.

Tačiau tai leidžiama tik tada, jei tuo metu dega žalias skritulio formos šviesoforo signalas be rodyklių.

Sankryžose su neatnaujintais šviesoforais, kuriuose pagrindinis žalias signalas ir toliau lieka su juodomis rodyklėmis, privaloma paisyti pagrindinio žalio signalo rodyklių krypčių: jei dega pagrindinis žalias signalas su juodomis rodyklėmis, o papildoma sekcija išjungta, galima važiuoti tik pagrindinio žalio signalo rodyklių kryptimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance