Keliuose yra slidžių ruožų – eismą sunkina lijundra ir plikledis

Eismo sąlygas Lietuvos keliuose antradienio rytą sunkina lijundra ir plikledis, perspėja Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2021, 8:16 AM

Sudėtingesnės eismo sąlygos dėl plikledžio ir lijundros yra vakarinėje šalies dalyje bei Akmenės, Biržų, Raseinių, Kėdainių ir Jurbarko rajonuose. Čia magistraliniai keliai daugiausia šlapi arba drėgni, tačiau krašto ir rajoniniai keliai daug kur slidūs dėl plikledžio, vietomis provėžoti ir padengti prispausto sniego sluoksniu.

Likusioje šalies dalyje magistralinių kelių dangos daugiausia sausos arba drėgnos, tik rajoniniai keliai vietomis išlieka provėžoti, kai kur padengti prispausto sniego sluoksniu, slidūs.

Geresnės eismo sąlygos yra Vilniaus ir Vilkaviškio rajonuose, kur pagrindinių kelių dangos yra sausos arba drėgnos, tik mažesnio eismo intensyvumai rajoniniai keliai vietomis padengti prispausto sniego sluoksniu.

Slidūs ir apsnigti keliai valomi ir barstomi, tačiau vairuotojai raginami atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daug kur numatomi krituliai, daugiausia lietus arba dulksna. Vietomis tvyros rūkas.

Daug kur prognozuojama lijundra, plikledis. Aukščiausia oro temperatūra sieks nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos, pajūryje – iki 7 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.