Dėl apsileidusių vairuotojų bijo skaudžios nelaimės: savivaldybė pasiūlė sprendimą

Kauno Prancūzų gatvės gyventojai bijo, kad bet kurią akimirką gali nutikti nelaimė, nes dėl prie pėsčiųjų perėjų paliktų automobilių pėstieji ir vairuotojai vieni kitų nemato.

Vairuotojai Prancūzų gatvėje automobilius palieka prie pat perėjos.<br>lrytas.lt fotomontažas
Vairuotojai Prancūzų gatvėje automobilius palieka prie pat perėjos.<br>lrytas.lt fotomontažas
Vairuotojai Prancūzų gatvėje automobilius palieka prie pat perėjos.<br>lrytas.lt nuotr.
Vairuotojai Prancūzų gatvėje automobilius palieka prie pat perėjos.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-12-30 21:55

Aukštuosiuose Šančiuose, Prancūzų gatvėje, ant asfalto yra pažymėta ne viena pėsčiųjų perėja. Bet gyventojai pastebi, kad prie 17-ojo namo ir visai netoliese, prie 12-ojo pastato, esančios perėjos nesaugios, nes vairuotojai visai šalia jų, o kartais net ir ant jų palieka savo automobilius.

„Pati esu vairuotoja, todėl žinau, kad taip palikti automobilių negalima. Važiuojant gatve nematyti, ar į perėją jau kas nors įžengė, o einant per perėją nematyti, ar neatlekia automobilis. Mano nuomone, tai tik vienas žingsnis iki skaudžios nelaimės“, – įsitikinusi šančiškė Aleksandra Šmigelskienė.

Tie, kurie automobilius palieka prie gatvės, teisinosi, jog jų tiesiog nėra kur statyti, nes kiemuose trūksta vietos. Kai kas šią problemą ėmė spręsti – Prancūzų gatvės 19-ojo ir 21-ojo namų gyventojai sutarė, kad reikia įsirengti automobilių stovėjimo vietas ir aikštelė atsiras tarp 21-ojo ir 23-iojo namų.

Problemų kelia ne tik prie gatvės paliekami automobiliai.

„Eismas Prancūzų gatve intensyvus, automobiliai važiuoja greitai, todėl gal tose vietose, kur yra perėjos, reikėtų įrengti paaukštinimus, kad vairuotojai prieš juos būtų priversti pristabdyti“, – svarstė kaunietis Rimantas Anriulaitis.

Šančių seniūnė Ingrida Kuktienė sakė, kad dėl automobilių statymo neleistinose vietose ar problemų dėl pėsčiųjų perėjų gyventojai nėra pasiskundę.

„Dažniau pranešama apie bešeimininkius automobilius, kurie palikti likimo valiai ir užima stovėjimo vietas. Pasirūpiname, kad jie būtų nutempti“, – kalbėjo seniūnė.

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius sakė, kad gyventojai apie Kelių eismo taisyklių pažeidėjus turėtų pranešti policijai ar savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovams, be to, ir jo vadovaujamo skyriaus darbuotojai minimas vietas patikrins. Nusiskundimų dažnai būna ir dėl kitų miesto vietų.

„Vadinamųjų „gulinčių policininkų“ ten, kur važiuoja viešasis transportas, neįrenginėjame. Tačiau būtų galima įrengti paaukštintas perėjas, ant jų užvažiuoti lengviau, bet vairuotojai greitį vis tiek turi sumažinti. Nors Prancūzų gatvė neseniai suremontuota, tokią galimybę apsvarstysime“, – sakė M.Matusevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas