Kažin, ar dar norėsite automobilius tvarkyti patys: mechanikas atsakė, kodėl tai geriau daryti autoservise

Daugeliui žmonių transporto priemonė yra labai svarbi gyvenimo dalis, kadangi ji padeda ne tik kasdien kur kas patogiau atlikti įvairius pramoginius darbus, tačiau taip pat ir dirbti už kuriuos yra mokama. Žinoma, už mašinos techninių charakteristikų atitikimą yra atsakingas kiekvienas savininkas.

Daugeliui žmonių transporto priemonė yra labai svarbi gyvenimo dalis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugeliui žmonių transporto priemonė yra labai svarbi gyvenimo dalis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugeliui žmonių transporto priemonė yra labai svarbi gyvenimo dalis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugeliui žmonių transporto priemonė yra labai svarbi gyvenimo dalis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugeliui žmonių transporto priemonė yra labai svarbi gyvenimo dalis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugeliui žmonių transporto priemonė yra labai svarbi gyvenimo dalis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 31, 2021, 11:19 AM

Kai kurie tai suprasdami auto patikros bei tvarkymo darbus palieka patiems geriausiems savo srities specialistams, kadangi supranta, kad dažnai bandymai gedimus pašalinti patiems, deja, juos pafdaro dar didesniais.

Juolab, konkurencija tarp servisų džiugina mažesnėmis kainomis, kurio prieinamos daugeliui.

Automobiliai darosi vis modernesni

Nors internete galima rasti labai daug patarimų, kurie turėtų jums padėti susitvarkyti nedidelius mašinos geimus, deja, dažniausiai taip padaroma dar daugiau problemų, kurių tvarkymas vėliau – brangiai kainuoja. Juk automobilio remontas apima labai daug smulkmenų, kurios reikalauja ir žinių, ir priemonių.

„Daugelis žmonių, kurie bando savo mašinas tvarkyti patys, patirtį bei žinias sukaupė dar sovietiniais laikais. O šiuolaikinės mašinos tikrai labai išmanios, tad dažnai nesusidūrus su technologijomis – gedimai tik didėja.

Galiausiai, reikalinga speciali įranga, kuri dažniausiai dėl savo kainos yra prieinama tik servisams“, – pasakoja mechanikas Paulius, kuris jau ne vienerius metus vykdo savarankišką auto tvarkymo veiklą.

Lygiai taip pat blogas sprendimas yra kreiptis į mechanikus, kurie dirba nelegaliai, savo garažiukuose. Jie dažniausiai teigia paslaugas atliekantys kur kas pigiau, kadangi nereikia mokėti veiklos mokesčių.

Deja, tuomet negalite būti tikras dėl atliktų darbų kokybės, jokių garantijų, o tai – saugumo spragos. Nerizikuokite savo bei kitų kelių eismo dalyvių saugumu – rinkitės tuos, kurie gali garantuoti, kad jų atliekamos paslaugos – patikimos.

Kas garantuoja remonto kokybę? Automobilio remontas ne veltui turėtų būti paliekamas savo srities specialistams. Juk kinta ne tik įrangos, kurios montuojamos, tačiau ir tvarkymo galimybės.

Jeigu anksčiau buvo stengiamasi sutvarkyti gedimą kuo greičiau, kad jis bent jau ateinančius metus nesuktų vairuotojui galvos, tai šiuo metu džiaugiamasi, kad rezultatas – ilgalaikis. O toks jis ir turėtų būti.

Štai į ką svarbu atsižvelgti:

1. Tikrai labai daug svarbos duoda turimi įrankiai. Kai kurių gedimų be specialios technikos net neįmanoma sutvarkyti arba sutvarkyta problema –labai trumpai tarnaus. Juk tik servisai gali sau leisti įsigyti tokias sistemas kaip kad pavarų mechanizmo įtaisai arba stabdžių cilindrų praplėtimo įranga. Tai yra labai specifiniai daiktai, tad retas juos turi savo garažuose, savo reikmėms.

2. Žinoma, reikalinga ir gera darbo vieta. Tikrai ne kiekvienas, kuris turi nuosavą kiemą arba garažą, gali džiaugtis, kad jame darbus atliks kur kas paprasčiau. Dažnai efektyviam tvarkymui reikalingas hidraulinis keltuvas, duobė. Tai – reikalauja investicijų, tad savoms reikmėms įsigyti – paprasčiausiai neverta.

3. Specialistas pastebi, kad vienas svarbiausių įrankių gedimo nustatymui yra diagnostika, kuri tikrai kainuoja labai daug. Galima rasti mini versijų, kurios atitinka buitinius poreikius, tačiau jos dažniausiai geba nustatyti tik labai mažus gedimus.

4. O kur dar specialisto žinios, kurios dažniausiai atsiranda su praktika. Ji reikalauja laiko, tad sukaupti tik tvarkant savo mašiną, deja, bus beveik neįmanoma.

Rūpinkitės savo saugumu. Jeigu jums aktualus automobilio remontas – tuomet reikia ne tik kreiptis į servisą, tačiau būtent patį geriausią, kadangi jų tikrai daug ir ne visi geba pasiūlyti tokios aukštos kokybės paslaugas, kaip kad norisi. Juk tvarkinga mašina, pirmiausia, yra saugumas, o jis – kiekvieno mūsų rankose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.