Nei juoktis, nei verkti: vieną dieną komunalininkai turi valyti sniegą, kitą – smėlį

Tokia permaininga žiema kaip ši – tikras iššūkis komunalininkams. Vieną dieną jie skuba valyti sniego nuo gatvių ir šaligatvių, kitą dieną – nuo šaligatvių valomas smėlis, mat sniego čia nei su žiburiu nerasi, jis tiesiog nutirpęs. Žiemą valyti smėlį nuo šaligatvių komunalininkus įpareigojo Kėdainių rajono savivaldybė.

Tokia permaininga žiema kaip ši – tikras iššūkis komunalininkams.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Tokia permaininga žiema kaip ši – tikras iššūkis komunalininkams.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, www.rinkosaikste.lt

Jan 10, 2022, 10:16 AM

Valo smėlį

Kėdainių miesto gatves ir gatveles, šaligatvius ir aikštes valo bendrovės „Ecoservice projektai“ darbuotojai ir technika. Žiemą įprastai valomas sniegas, barstomas smėlis ar smėlio ir druskos mišinys.

Tačiau šiemet Kėdainių rajono savivaldybė komunalininkams davė ir dar vieną užduotį – nutirpus sniegui nuvalyti ant šaligatvių likusį smėlį. Įprastai tokie darbai vykdomi pavasarį, pasibaigus žiemos sezonui.

Valo pavasarį

Tokie darbai įprastai vykdomi pavasarį, kuomet nuo šaligatvių ir kelkraščių renkami skaldos, smėlio ir druskos mišinių likučiai, susikaupę po intensyvaus žiemos sezono. Viskas sušluojama, surenkama ir išvežama.

Tokie darbai atliekami ne tik Kėdainių gatvėse, bet ir aikštėse bei šaligatviuose, tačiau tvarkant pėsčiųjų zonas naudojama lengvesnė technika, daugiau darbo atlieka žmonės – šitaip nesugadinamas grindinys.

Primena vairuotojams

Norint tikrai kokybiškai ir operatyviai išvalyti gatves siekiama, kad kelių valymo technika galėtų pravažiuoti ir atlikti savo darbą tinkamai.

Taip pat svarbu žinoti ir tai, kad gatvių šlavimo technika juda beveik taip pat lėtai, kaip ir žiemą kelius nuo sniego vaduojantys automobiliai, todėl svarbu išlikti supratingiems ir kantriems – techniką lenkti ramiai, staigiai nestabdant ir įvertinus atstumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.