Šiemet tęsis kelio Vilnius-Utena rekonstrukcija

Šiemet bus tęsiama magistralinio kelio Vilnius-Utena rekonstrukcija – bus atnaujinamas jo ruožas tarp Utenos ir Šilinės miško, pranešė Susisiekimo ministerija.

kelias Vilnius-Utena.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
kelias Vilnius-Utena.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
kelias Vilnius-Utena.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
kelias Vilnius-Utena.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 28, 2022, 6:27 PM

Pirmieji rangos darbai šiemet prasidės Utenos miesto ribose, ruože nuo 93,65 iki 95,6 kilometro. Likusi 74 kilometrų kelio dalis bus rekonstruojama padalinus jį į keturis ruožus nuo Vilniaus link Molėtų – šiemet ketinama pradėti jų projektavimo konkursus.

Šį planą pirmadienį Molėtuose su regiono savivaldybių ir verslo atstovais aptarė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Laikomės pristatyto plano, kad „amžiaus statybomis“ virtęs betoninis kelias Vilnius–Utena turi būti sutvarkytas iki 2025 metų pabaigos“, – susitikime kalbėjo M. Skuodis.

Magistralė yra viena pagrindinių šalies transporto arterijų, vedančių iš sostinės į aplinkines savivaldybes. Šis kelias vienas problemiškiausių Lietuvoje, bene vienintelis su cementbetonio danga, kuri šiuo metu jau yra susidėvėjusi, deformuota ir kelia pavojų eismo saugai.

Kelias Vilnius–Utena pradėtas tiesti apie 1978 metus, visiškai baigtas 1985 metais. Pirmieji jo rekonstrukcijos darbai vyko 2008–2009 metais. Po ilgos pertraukos, 2019–2020 metais, buvo rekonstruotas Vilniaus rajone, Riešės seniūnijoje, esantis kelio ruožas, jis taip pat paplatintas nuo dviejų iki keturių eismo juostų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.