Vokietijos ministras ragina vairuotojus važiuoti lėčiau: siekia mažinti energetinę priklausomybę nuo Rusijos

Vokietijos vairuotojai padėtų sutaupyti daug energijos išteklių, jeigu pradėtų lėčiau važiuoti greitkeliais. Tai pareiškė VFR maisto ir žemės ūkio ministras Cemas Özdemiras interviu, kurį penktadienį paskelbė redakcijų grupės „Funke“ laikraščiai.

Vokietijos vairuotojai padėtų sutaupyti daug energijos išteklių, jeigu pradėtų lėčiau važiuoti greitkeliais.<br>www.unsplash.com nuotr.
Vokietijos vairuotojai padėtų sutaupyti daug energijos išteklių, jeigu pradėtų lėčiau važiuoti greitkeliais.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2022, 10:42 AM

„Mes turėtume, jei yra tokia galimybė, nesinaudoti automobiliu, o važiuoti dviračiu, autobusu ar traukiniu“, – sakė jis.

Anot ministro, tikrai nėra būtinybės lėkti greitkeliais, priešingai, kiekvienas gali pasirinkti taupesnį judėjimo variantą ir važiuoti nedideliu greičiu. „Turėdamas omenyje aukštas energijos išteklių kainas ir didelę priklausomybę nuo Rusijos, galiu tik patarti jums taip elgtis. Tai padėtų sutaupyti daug energijos“, – teigė C. Özdemiras.

Dabar Vokietijos autostradose greitis iš esmės neribojamas, jeigu nėra papildomų ženklų.

C. Özdemiras atstovauja Žaliųjų partijai, kuri jau seniai ragina apriboti greitį VFR autostradose iki 130 km/val.

Vokietijos vyriausybė ieško būdų energetinei priklausomybei nuo Rusijos mažinti. Pasak kanclerio Olafo Scholzo, šįmet šalis tikriausiai galės atsisakyti rusiškos naftos ir anglių importo, bet dujų – dar ne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.