Vilniuje vyks saugaus eismo renginys: štai kokios veiklos lauks visos šeimos

Balandžio 6-ąją Lietuvoje minima Saugaus eismo diena. Ta proga Lietuvos automobilių kelių direkcija vilniečius ir miesto svečius kviečia pasikartoti žinias apie saugų eismą sekmadienį sostinės Katedros aikštėje vyksiančiame renginyje „Esu saugus ir saugantis kitus“. Renginio metu lankytojai bus kviečiami dalyvauti edukacinėse veiklose, susipažinti su specialiųjų tarnybų darbu.

Balandžio 6-ąją Lietuvoje minima Saugaus eismo diena.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Balandžio 6-ąją Lietuvoje minima Saugaus eismo diena.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2022, 9:02 AM, atnaujinta Apr 3, 2022, 9:03 AM

Dėl neapdairumo ir saugaus eismo taisyklių nesilaikymo Lietuvos keliuose kasmet įvyksta skaudžių nelaimių. Vien pernai šalies keliuose žuvo 147 žmonės, o eismo įvykiuose nukenčia ne tik suaugusieji, bet ir vaikai.

„Šiuo renginiu siekiame atkreipti eismo dalyvių dėmesį į saugumą keliuose ir priminti, kad dalyvaujant eisme atsipalaiduoti negalime, ir kad kiekvienas turime elgtis atsakingai ir pagarbiai bei saugoti savo ir kitų gyvybes keliuose“, – sako Kelių direkcijos vadovas Remigijus Lipkevičius.

Saugaus eismo renginio veiklose bus galima pasikartoti ne tik Kelių eismo taisykles, bet bus kreipiamas dėmesys ir į kiekvieno iš mūsų drausmingumo keliuose svarbą. Orams šylant į gatves po žiemos vėl išrieda daug dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojų, todėl jų saugumui bus skiriamas ypatingas dėmesys.

„Esu saugus ir saugantis kitus“ renginyje daug dėmesio bus skiriama ir vaikų edukacijoms. Net ir patys jauniausi eismo dalyviai – ikimokyklinio amžiaus mažyliai – galės pasimokyti pagrindines Kelių eismo taisykles, o vyresni – jas pasikartoti. Renginio erdvėje specialiai vaikams bus įrengta elektromobiliukų trasa su kelio ženklais, kurioje edukatoriai mažuosius renginio svečius supažindins su ženklų reikšmėmis ir svarbiausiomis saugaus elgesio kelyje taisyklėmis.

Lankytojai turės progą išbandyti ir automobilio apsivertimo bei susidūrimo imitavimo įrenginius, kuriuose nerizikuojant sveikata bus galima patirti, kaip jaučiasi vairuotojas kartu su keleiviais automobiliui verčiantis ar atsitrenkus į kliūtį.

Viena įspūdingiausių renginio programos dalių – gelbėjimo operacija „Po eismo įvykio“. Katedros aikštėje bus imituojama eismo įvykio scena, kurioje specialiųjų tarnybų atstovai gelbės po avarijos užsiliepsnojusiame automobilyje įstrigusius žmones.

Visos dienos veiklas vainikuos muzikinė dalis – dainininkės ir dainų autorės Paulinos Paukštaitytės pasirodymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją