Išvydę kelio ženklą vairuotojai tik pakraipė galvas: prieš akis – stovėjimo aikštelė, bet įvažiuoti draudžiama

Eismo organizatoriai nenustoja stebinti – Kauno centre buvo atsiradęs kelio ženklas, kuris vertė vairuotojus ne tik kraipyti galvas, bet ir klaidino.

Norinčius įvažiuoti į stovėjimo aikštelę vairuotojus pasitiko lengvųjų automobilių eismą draudžiantis ženklas.<br>G.Jarošiūnaitės nuotr.
Norinčius įvažiuoti į stovėjimo aikštelę vairuotojus pasitiko lengvųjų automobilių eismą draudžiantis ženklas.<br>G.Jarošiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Jarošiūnaitė

Jun 28, 2022, 7:05 PM

Į redakciją kreipėsi klaipėdietė Danutė, kurią nustebino kelio ženklas Vytauto prospekto ir Kęstučio gatvės sankirtoje, šalia automobilių stovėjimo aikštelės. Nors joje buvo pilna automobilių, ženklas skelbė, kad įvažiuoti į aikštelę draudžiama.

Sutrikusi miesto viešnia išlipo iš automobilio ir pasiteiravo gretimai viešojo transporto stotelėje laukiančių kauniečių, kaip jai šiuo atveju elgtis. Miestiečiai tik gūžčiojo pečiais.

Pamačiusi šalia automobilį statantį vairuotoją, Danutė to paties paklausė ir jo. Tačiau šis nieko negalėjo viešniai paaiškinti, o ir draudžiamojo ženklo nebuvo pastebėjęs.

Nors ties Vytauto prospekto ir Kęstučio gatvės sankirtoje esančios stovėjimo aikštelės įvaža vairuotojus ir pasitiko lengvųjų automobilių eismą draudžiantis ženklas, aikštelėje jų netrūko. Vairuotojus klaidino ir tai, kad šalia yra ir parkavimo aparatas, tarsi leidžiantis čia statyti savo transporto priemonę.

Kas ir kodėl tokiu keistu būdu paženklino šią vietą?

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius paaiškino, kad šis ženklas buvo įrengtas Kauno kultūros centre įkūrus ukrainiečių registracijos centrą ir siekiant užtikrinti pakankamai vietų centro savanorių transportui.

M.Matusevičius pažadėjo, kad, sumažėjus registruotis atvykstančių ukrainiečių srautams, artimiausiu metu planuojama ženklą išmontuoti ir atstatyti buvusį mokamos zonos ženklinimą.

Savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas taip pat patikino, kad šioje zonoje išduota 15 metinių leidimų. Su leidimais automobilius vairuotojai galėjo statyti toje aikštelėje ir anksčiau, gali ir dabar, ir galės tada, kai nebus ženklo.

Ir koks operatyvumas! Šio draudžiamojo kelio ženklo neliko tą pačią dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.