Kaunietis nebesusilaikė: situacija gatvėje iš apgailėtinos tapo pavojinga

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojui nusibodo ne savo noru dalyvauti slalome. Anot vyro, prieš kelis mėnesius betonu užlopytoje Linkuvos gatvėje dangos būklė tik prastėja, o besiveriančios naujos duobės nepažymėtos.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojui nusibodo ne savo noru dalyvauti slalome.<br>Skaitytojos nuotr.
„Kas vyksta Kaune“ skaitytojui nusibodo ne savo noru dalyvauti slalome.<br>Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2022, 8:58 AM

„Kauno miesto gatvėse tiksinti bomba – atsivėrusios, nesutvarkytos ir, kas blogiausia, niekuo nepažymėtos duobės. Situacija tokia, kad nuo pavasario Kauno savivaldybė sugalvojo vietoj rimto remonto kai kurias iš gatvių tvarkyti betonu… Taip taip, ne asfaltu – o betonu. Matyt, taip būna tik Laikinojoje sostinėje.

Po vasaros liūčių viena iš pagrindinių Kaune Linkuvos gatvė tapo tikra kliūčių ir slalomo trasa, kurioje žioji 10–20 cm gylio duobės – be kita ko, niekaip nepažymėtos! Atrodo, būtų menka bėda, bet ši gatvė jungia senamiestį su Vilijampolės, Šilainių ir kitas mikrorajonais, o piko valandomis čia pravažiuoja didžiulis srautas transporto priemonių.

Tik laiko klausimas, kada savivaldybė bus užmėtyta ne kepurėmis, o ieškiniais teismuose dėl apgadintų automobilių. Šiuo atveju vieša kritika yra kur kas geriau nei biurokratinis susirašinėjimas su savivaldybės klerkais, kurie dievagosis, kaip jie puikiai dirba ir kiek projektų šiuo metu „vykdo“.

Deja, realybė yra kitokia ir kur kas blogesnė. Pateiktose nuotraukose – tik dalis šios gatvės ir viso miesto duobių, kurių niekas nesiruošia tvarkyti nuo pavasario. Automobiliai negali važiuoti pagal Kelių eismo taisykles pirma ir antra eismo juostomis, o privesti judėti zigzagais, kad išvengtų kliūčių.

Ar tai normali situacija gyvenant 2022 metais Europoje? Nes iš kai kurių Kauno gatvių būklės žmogui iš užsienio galima susidaryti labai niūrų įspūdį apie antrą pagal dydį Lietuvos miestą. Klausimas – ką veikia Kauno savivaldybės atsakingi asmenys? Kadangi šios gatvės būklė jau nuo pavasario yra blogiau nei apgailėtina, o šiuo metu iš apgailėtinos ji tapo pavojinga“, – rėžė duobes įamžinęs kaunietis.

Primename, kad grubiais betono lopais, likusiais aptvarkius požemines komunikacijas, gyventojai skundžiasi jau nuo kovo. Toks „laikinas“ remontas, pasak vairuotojų, buvo pritaikytas P.Lukšio, S.Žukausko, Veiverių, Karo ligoninės, Kaunakiemio, Draugystės, Linkuvos, Tilžės ir kitose gatvėse.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis gegužės pradžioje nurodė, kad kai kurios išvardytų gatvių bus tvarkomos kapitališkai, liepos pirmoje pusėje darbai pajudėjo P.Lukšio ir S.Žukausko gatvėse, tačiau Vilijampolėje vairuotojai vis dar užsiima autosportu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.