Protu sunku suvokti: reklamos stendas Vilniuje užgožė didžiąją dalį pėsčiųjų tako

Šią reklamą Žirmūnų mikrorajone greičiausiai įžvelgė net blogai matantys, nes ji užgožia didžiąją dalį pėsčiųjų tako.

Vilniuje, Žirmūnų gatvėje ant pėsčiųjų tako išdygo „Tele2“ reklama.<br>Gintauto Tiškaus nuotr.
Vilniuje, Žirmūnų gatvėje ant pėsčiųjų tako išdygo „Tele2“ reklama.<br>Gintauto Tiškaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2022, 3:18 PM

Apie tai buvo pranešta vienoje feisbuko grupėje. Lietuviai pradėjo dalintis vaizdais, kad kitų įmonių reklamos irgi stovi panašiose vietose.

Komentaru po įrašu pasidalino ir savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Donalda Meiželytė, kuri tikino, kad kitų metų sausį, vasarį baigiasi ilgametės kadaise prieš dešimtmetį pasirašytos sutartys dėl išorinės reklamos ir šių stendų.

„Naujiems konkursams galimų išorinės reklamos stendų vietos pakoreguotos, kai kur iš viso neliks. Gyventojai teikė siūlymus, kur reikėtų nukelti stendus“, – rašė D.Meiželytė.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai naujienų portalui lrytas.lt teigė, kad reklaminis stendas jau yra patrauktas, jog netrukdytų pėsčiųjų judėjimui.

„Gatvės remonto metu stendas buvo patrauktas nuo šaligatvio ant žolės, nes reikėjo nuimti senas šaligatvio plyteles ir sudėti naujas. Remontas buvo užbaigtas pernai rugsėjį. Kiek laiko po remonto stendas stovėjo ant šaligatvio, trukdydamas pėsčiųjų judėjimą, neaišku.

Statant reklaminius įrengimus, ateityje jie tikrai niekada nebus derinami ant pėsčiųjų ar dviračių tako“, – pabrėžė Vilniaus miesto savivaldybės atstovai.

Anot jų, šią žiemą baigs galioti Vilniaus miesto savivaldybės išduoti leidimai reklaminiams UAB „Clear Channel Lietuva“, UAB „Baltijos vaizdinė reklama“, UAB „ETN Baltic“ ir daliai UAB „JCDecaux Lietuva“ įrenginių. Nauji leidimai turėjo būti išduoti šią vasarą, tačiau birželį, paskelbtų konkursų vykdymas, buvo sustabdytas dėl jų nagrinėjimo teisme.

„Skelbiant konkursus dėl reklaminių įrenginių vietų, atsižvelgta į miesto Bendrąjį planą, judumo, saugaus eismo, būsimų želdynų ir kitus aspektus“, – pažymėjo Vilniaus miesto savivaldybės atstovai.

Iš dabar esančių 280 vietų, konkursai buvo paskelbti dėl 236 vietų. Įmonės, kurioms leidimai baigia galioti šią žiemą, išsiųsti priminimai, kad pasibaigus leidimų galiojimui, jos privalo nuimti/išardyti dabartinius įrenginius ir sutvarkyti aplinką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.