Eiti galima, bet nepatariama: kauniečiai papasakojo, kodėl nedrįsta vaikščioti šia vieta

Kauno centrą su kitais rajonais jungusius senus viadukus planuota remontuoti jau ne vienus metus. Vienas jų pagaliau nugriautas, bus pastatytas naujas. Kitu vaikščioti nesaugu dėl kelių priežasčių.

Virš Tunelio gatvės esantis senas viadukas nesaugus, per skylę, esančią po jo turėklais, ant gatvės gali nukristi žmogus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Virš Tunelio gatvės esantis senas viadukas nesaugus, per skylę, esančią po jo turėklais, ant gatvės gali nukristi žmogus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Viadukas išardytas, nauji laiptai bei pats statinys bus baigtas kitų metų vasarą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Viadukas išardytas, nauji laiptai bei pats statinys bus baigtas kitų metų vasarą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 26, 2022, 5:53 AM

Virš Tunelio gatvės ir geležinkelio bėgių nutiestais dviem viadukais vaikšto nemažai kauniečių, gyvenančių Aukštuosiuose Šančiuose ir Žaliakalnyje, nes tai patogus būdas greitai pėsčiomis pasiekti miesto centrą.

Šiuo metu vienas viadukas visai išardytas. Kitu žmonės gali naudotis, tačiau abejoja, ar tai saugu.

Kaunietė Vilma Bajorūnienė pasakojo, kad gyvena Aukštuosiuose Šančiuose, Prancūzų gatvėje. Jos anūkė pradėjo lankyti Kauno centre, Trakų gatvėje, esančią mokyklą. Moteris rytais mergaitę palydi.

„Naudotis viaduku patogu, nes perėjusios jį ir nusileidusios laiptais atsiduriame prie geležinkelio stoties turgaus. Nuo jo iki mokyklos visai netoli, nereikia važiuoti autobusais, gaišti laiko.

Bet leisti eiti viaduku mergaitę vieną bijau. Po turėklais vienoje vietoje nėra skydo, žiojėja skylė. Tai pavojinga, nes žaisdami ar stumdydamiesi vaikai gali nukristi nuo viaduko“, – apgailestavo moteris.

O štai Žaliakalnyje gyvenantis Antanas Kizikevičius sakė, kad šis viadukas nesaugus ir dėl kitų aplinkybių.

„Prie jo prieigų nuolat buriuojasi įtartini jaunuoliai, teko girdėti, kad jie atiminėja praeivių rankines, įvairiai bando gauti pinigų. Ten mėtosi ir švirkštų.

Šį viaduką reikėtų ne tik remontuoti, bet ir įrengti vaizdo stebėjimo kameras“, – siūlė kaunietis.

Vyras pasakojo, kad nesaugiu viaduku nesinaudoja, mieliau į miesto centrą vyksta autobusu.

„Kitas viadukas buvo saugesnis, ten jaunimas nesiburiuodavo. Bet techniškai jis buvo jau labai pasenęs ir gerai, kad prieš Jonines jį pagaliau pradėjo remontuoti. Tik įdomu, kiek statybos truks, nes viadukas labai reikalingas“, – svarstė A.Kizikevičius.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad rekonstruojamas viadukas Tunelio gatvėje baigiamas ardyti. Rangovai pradeda „lipdyti“ laiptų konstrukcijas. Netrukus prasidės ir paties viaduko statyba.

Visus rekonstrukcijos darbus tikimasi užbaigti kitų metų vasarą.

„Kitas netoli esantis senas viadukas planingai paremontuojamas kasmet. Tvarkomas jis ir tada, kai gauname pranešimų apie problemas. Klausimas dėl galimybės iš esmės sutvarkyti ir šį viaduką bus svarstomas netolimoje ateityje“, – sakė A.Pakalniškis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.