Į autobusą su draugu sėdusi skaitytoja pasijuto kaip lenktynėse: vairuotojas tikslą norėjo pasiekti greičiau

Prieš porą dienų paskelbus apie autobuse susižalojusią moterį, naujienų portalas sulaukė daugiau kauniečių žinučių dėl vietomis agresyviai manevruojančių viešojo transporto vairuotojų. Viena skaitytoja Tunelio gatvėje išmatavo autobuso greitį.

Prieš porą dienų paskelbus apie autobuse susižalojusią moterį, naujienų portalas sulaukė daugiau kauniečių žinučių dėl vietomis agresyviai manevruojančių viešojo transporto vairuotojų.<br>„Kas vyksta Kaune“ skaitytojos nuotr.
Prieš porą dienų paskelbus apie autobuse susižalojusią moterį, naujienų portalas sulaukė daugiau kauniečių žinučių dėl vietomis agresyviai manevruojančių viešojo transporto vairuotojų.<br>„Kas vyksta Kaune“ skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2022, 1:45 PM

„Skaičiau straipsnį apie moterį, sužalotą autobusui staigiai pastabdžius. Mes su draugu važiuodami autobusu jautėmės kaip lenktynėse.

Nežinau, kur jis skubėjo, bet visi žmonės slidinėjo į visas puses net įsikibę.

Maksimalus greitis mieste buvo 74 km/val. Deja, nespėjom užfiksuoti su telefono kamera“, – kelionę Tunelio gatve nupasakojo mergina, pasidalijusi taip pat nemenko autobuso išvystyto greičio nuotrauka.

„Kauno autobusų“ viešųjų ryšių specialistė Greta Makūnaitė naujienų portalui lrytas.lt pažymėjo, jog situacija išnagrinėta ir vairuotojas yra įspėtas dėl Kelių eismo taisyklių (KET), t. y., nustatyto greičio viršijimo, pažeidimo.

„Duomenų patvirtinti, kad vairuotojas tikrai viršijo greitį, neturime – galime įvertinti tik vidutinį kelionės greitį. Vairuotojas pateikė raštišką pasiaiškinimą dėl nagrinėjamos situacijos, kuriame tvirtino, kad greitis galėjo būti didesnis nei leistinas.

Taip pat patikino, kad vėlavo pagal numatytą maršruto grafiką, apie 10 min., todėl siekdamas užtikrinti tinkamą paslaugų kokybę ir kad keleiviai kelionės tikslą pasiektų laiku, jis važiavo greičiau nei įprastai. Vairuotojas atsiprašo keleivių ir patvirtina, kad ateityje KET pažeidimų daugiau nekartos“, – pasakojo G.Makūnaitė.

Anot pašnekovės, įmonė skundų, dėl važiavimo didesniu nei leistina greičiu, sulaukia labai retai – paskutinis fiksuotas kiek daugiau nei prieš porą metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.