Pakeliui į darbą – krytis į smegduobę

Kelionė į darbą klaipėdietei Eglei Ronkaitytei-Andriuškienei antradienį prasidėjo itin nemaloniu incidentu. Jos vairuojamas automobilis BMW Karoso gatvėje, priešais naują Vaikų ligoninės pastatą, įkrito į smegduobę.

Kelionė į darbą klaipėdietei Eglei Ronkaitytei-Andriuškienei antradienį prasidėjo itin nemaloniu incidentu.<br>Vitos Jurevičienės nuotr.
Kelionė į darbą klaipėdietei Eglei Ronkaitytei-Andriuškienei antradienį prasidėjo itin nemaloniu incidentu.<br>Vitos Jurevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Petronytė

Oct 26, 2022, 12:10 PM

Vaikų ligoninėje dirbanti moteris važiavo visai nedideliu greičiu ir jau ketino sukti į Vaikų ligoninės kiemą, kai vienas automobilio galinis ratas įkrito į smegduobę.

„Nesusižeidžiau, bet labai išsigandau. Tikimybė, kad važiuojant po ratais atsivers smegduobė, tolygi galimybei, kad einant gatve ant tavęs užkris plyta“, – atsigavusi po patirto streso sakė „Vakarų ekspresui“ E. Ronkaitytė-Andriuškienė.

Pasak pašnekovės, įvykio metu automobilis buvo stipriai apgadintas. „Nukentėjo slenkstis, bamperis, ko gero, pažeistas reduktorius, dar nežinia, kokia važiuoklės situacija ir apskritai, ar verta remontuoti mašiną“, – vardijo nuostolius nukentėjusioji.

Dėl įvykio moteris iškvietė policijos pareigūnus, šie pažymėjo smegduobę įspėjamaisiais ženklais.

Taip pat atvyko ir gaisrininkai. Jie nugabeno automobilį į ligoninės automobilių aikštelę.

„Ką daryti toliau, kur kreiptis dėl žalos atlyginimo – nežinau. Automobilis apdraustas tik civiliniu, ne KASKO draudimu. Draudėjai siunčia kreiptis dėl žalos atlyginimo į Savivaldybę, o Savivaldybė siunčia pas draudėjus, kad šie nustatytų, koks žalos dydis“, – pasiguodė „Vakarų ekspresui“ Eglė Ronkaitytė-Andriuškienė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas paaiškino, kad klaipėdietė turėtų raštu kreiptis į Savivaldybę.

„Tada specialistai išsiaiškins šio įvykio faktus, aplinkybes, priežastis. Jeigu bus nustatyta, kad incidentas įvyko dėl gamtos nulemtų priežasčių, bus pripažinta „force majeure“.

Dažniausiai smegduobės atsiveria, kai požeminiai vandenys ištirpdo po žeme esantį gipso sluoksnį, tačiau mūsų regione tokie įvykiai dažniau pasitaiko dėl vandentiekio ar nuotekų avarijų. Už šią infrastruktūrą atsakinga AB „Klaipėdos vanduo“, – dėstė vedėjas.

E. Ronkaitytė-Andriuškienė atkreipė dėmesį, kad šalia smegduobės yra net 7 šuliniai, ir spėja, kad jie susiję su smegduobės atsiradimu.

Beje, apie įgriuvos atsiradimą toje pačioje vietoje uostamiesčio spaudoje buvo rašoma dar 2019 metais. Tuomet Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojai žadėjo ją sutvarkyti artimiausiu metu.

Tada taip pat buvo aiškinamasi, kas tvarkys smegduobę: ar bendrovė „Klaipėdos vanduo“, ar Savivaldybės pasamdyti rangovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.