Kaunas tvarkosi savaip: didelių gatvių remontui – žalia šviesa, mažoms – kitokie sprendimai

Romantiška vienos lopais nusėtos Žemųjų Šančių gatvės fotografija sukėlė gyventojų diskusijas. Žmonės tikino, kad šiame gyvenamajame rajone panašių gatvių daug. Kauniečiai mano, kad pirmiausia vertėtų suremontuoti jas, o tik paskui planuoti tiesti naujas.

Paukščių gatvės danga marga lyg kilimas, nes ji ir šaligatviai tik palopomi.<br>D.Petrulio nuotr.
Paukščių gatvės danga marga lyg kilimas, nes ji ir šaligatviai tik palopomi.<br>D.Petrulio nuotr.
Paukščių gatvės danga marga lyg kilimas, nes ji ir šaligatviai tik palopomi.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Paukščių gatvės danga marga lyg kilimas, nes ji ir šaligatviai tik palopomi.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 6:03 PM

Kaunietis Darius Petrulis mėgsta fotografuoti Šančių vaizdus. Jam į akis krito ir Žemuosius bei Aukštuosius Šančius jungianti Paukščių gatvė.

Jos danga primena margą kilimą. Matyti, kad vis palopomos gatvėje atsiveriančios duobės, bet ir jos ne visos suremontuotos.

Romantišką vaizdą įamžinęs D.Petrulis sakė, kad Šančiuose tokių gatvių nemažai.

Kartais remontuoja ir patys

Fotografija šančiškius ne tik sužavėjo, bet ir sukėlė diskusijas.

Paukščių gatvėje įsikūrusi Irena Kazlauskienė pasakojo, kad šioje vietoje stovi tik privatūs ar nedideli kelių butų namai.

„Gyventojai savivaldybei praneša apie duobes, jos po kurio laiko užlopomos, bet visos gatvės niekas nesiruošia atnaujinti. Daug metų vis girdime, kad yra kelių, kuriais naudojasi daugiau gyventojų ir mums reikia laukti.

Kai kurie kaimynai neapsikentę duobes paremontuoja patys. Mes prie įvažiavimo į kiemą trinkelėmis išklojome šaligatvį“, – guodėsi I.Kazlauskienė.

Šančiškė Daiva tvirtino, kad Paukščių gatve pakilus į kalną ir pasiekus Pušyno gatvę atsiveria dar prastesnis vaizdas.

Apribojo automobilių greitį

„Dabar nemažai automobilių važiuoja ne Drobės, o Paukščių ir Pušyno gatvėmis, eismas intensyvesnis negu vasarą, todėl manau, kad duobių netrukus bus dar daugiau“, – svarstė kaunietė.

Šios gatvės yra Šančių seniūnijos Šlaito seniūnaitijoje. Šlaito seniūnaitė Vilma Ragauskienė pasakojo, kad savivaldybės vis prašo atkreipti dėmesį į Šančių gatvių būklę ir į avaringas vietas.

„Prašome remontuoti ne tik minėtas, bet ir Grūdų, Sandėlių gatves ir šaligatvius. Bet vis girdime, kad tai ne prioritetinės gatvės“, – sakė seniūnaitė.

Kol kas šančiškei pavyko pasiekti, kad savivaldybės atstovai pasirūpintų saugesniu automobilių eismu Ringuvos gatvėje.

„Šioje gatvėje vairuotojai mėgsta važiuoti greitai. Šiais metais joje įvyko dvi avarijos. Pavyko pasiekti, kad automobilių greitis būtų ribojamas iki 30 kilometrų per valandą.

Bet gyventojai norėtų, kad būtų įrengti ir greičio mažinimo kalneliai, nes vairuotojai nesilaiko Kelių eismo taisyklių“, – pasakojo V.Ragauskienė.

Seniūnaitė, kaip ir nemaža dalis Šančių gyventojų, įsitikinusi, kad savivaldybės atstovai pirmiausia turėtų suremontuoti jau esamas gatves, o tik paskui planuotų tiesti naują gatvę palei Nemuną.

„Reikėtų dėmesį kreipti į tai, dėl ko žmonės verkia ir skundžiasi, ko prašo, o ne imtis darbų, kurių jiems nereikia“, – sakė V.Ragauskienė.

Vėl pakartojo tą patį

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis kartojo, kad pirmiausia remontuojamos tos gatvės, kuriomis važiuoja viešasis transportas, yra gydymo ar ugdymo įstaigos.

„Šiuo metu planuojamas kitų metų biudžetas, sudaromi gatvių, kuriose reikia remonto, sąrašai. Kai informacija bus surinkta, paaiškės, kurias gatves remontuosime.

Jei gyventojai nori, kad keliai prie jų namų būtų atnaujinami greičiau, gali kreiptis į Miesto tvarkymo skyrių. Gatvės remontuojamos sparčiau, jei gyventojai sutinka padengti pusę darbų kainos“, – sakė A.Pakalniškis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?