Kelininkai: Šiaurės Lietuvoje – sudėtingiausios eismo sąlygos

Pirmadienio rytą sudėtingiausios eismo sąlygos Šiaurės ir Šiaurės Vakarų Lietuvoje, kur valstybinės reikšmės kelių dangos su pažliugusio sniego provežomis, Mažeikių bei Akmenės rajonuose plikledis, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Pirmadienio rytą sudėtingiausios eismo sąlygos šiaurės ir šiaurės vakarų Lietuvoje, kur valstybinės reikšmės kelių dangos su pažliugusio sniego provežomis.<br>T.Bauro nuotr.
Pirmadienio rytą sudėtingiausios eismo sąlygos šiaurės ir šiaurės vakarų Lietuvoje, kur valstybinės reikšmės kelių dangos su pažliugusio sniego provežomis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-19 08:16, atnaujinta 2022-12-19 13:47

Tuo metu likusioje šalies dalyje pagrindinių šalies kelių dangos sausos arba drėgnos, tačiau mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje šalyje išlieka provėžoti, padengti prispausto ar puraus sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 10 cm. Šiaulių ir Klaipėdos apskrityse pusto.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną žymesnių kritulių nenumatoma, vietomis gali pustyti. Vėjas pietvakarių, pietų, 8–13 m/s, kai kur gūsiai 15–17 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 4 iki 9, pajūryje nuo 1 iki 3 laipsnių šalčio.

Kelmės, Tauragės ir Pasvalio rajonuose susiformavęs plikledis, šiaurės vakarų Lietuvoje eismo sąlygas sunkina pustymas

Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad sudėtingesnės eismo sąlygos dėl susiformavusio plikledžio yra Kelmės, Tauragės ir Pasvalio rajonuose. Šiaurės, šiaurės vakarų Lietuvoje ir Ignalinos bei Švenčionių rajonuose eismo sąlygas sunkina pustymas.

Valstybinės reikšmės pagrindinių šalies kelių dangos drėgnos, vietomis yra sausų kelių ruožų, tačiau mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje šalyje išlieka provėžoti, padengti prispausto ar puraus sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 10 cm.

Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau vairuotojų prašoma būti atidžius ir neskubėti, nes keliai yra slidūs, todėl reiktų rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną, greitį ir nedaryti staigių manevrų, pažymima pranešime.

Lietuvoje be žymesnių kritulių. Oro temperatūra nuo 8 iki 13 laipsnių šalčio.

Kelių direkcija perspėja: šalies keliuose yra slidžių ruožų

Lietuvos automobilių kelių direkcija perspėja, kad sudėtingesnės eismo sąlygos išlieka Skuodo, Mažeikių, Pasvalio, Radviliškio, Kelmės ir Vilkaviškio rajonuose, ir pažymi, kad čia slidžių kelių ruožų yra visuose keliuose.

Tuo metu kitur šalyje valstybinės reikšmės pagrindinių šalies kelių dangos drėgnos, vietomis yra sausų kelių ruožų, tačiau mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje šalyje išlieka provėžoti, padengti prispausto ar puraus sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 10 cm.

Vilkaviškio, Pasvalio ir Ignalinos rajonuose eismo sąlygas sunkina pustymas.

13.00 val. duomenimis, Lietuvoje be kritulių. Oro temperatūra nuo 6 iki 11 laipsnių šalčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.