Vilniuje pradėjo pavasarinį gatvių šlavimą

UAB „Grinda“ informuoja, jog į Vilniaus gatves išriedėjo šlavimo mašinas, prasidėjo pavasarinis gatvių šlavimas.

UAB „Grinda“ informuoja, jog į Vilniaus gatves išriedėjo šlavimo mašinas, prasidėjo pavasarinis gatvių šlavimas.<br>D.Umbraso nuotr.
UAB „Grinda“ informuoja, jog į Vilniaus gatves išriedėjo šlavimo mašinas, prasidėjo pavasarinis gatvių šlavimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-16 11:26, atnaujinta 2023-02-16 11:52

„Pavasariniai šlavimo darbai įprastai užtrunka net kelis mėnesius, mat tenka taikytis prie oro sąlygų (turi bent kelias dienas nusistovėti teigiama temperatūra), o per žiemą susidariusį ir įšalusį smėlio sluoksnį ne iš pirmo karto įveikia net plieniniai šepečiai“, – rašo „Grinda“.

„Vyrauja nuomonė, kad šluojame per žiemą išbarstytą smėlį. Bet – paradoksas! Smėlis gatvėse juk atsiranda net ir vasarą, kai gatvių nebarstome, o paaiškinimas paprastas: ant gatvių kaupiasi tirpstančio sniego ir lietaus suneštas smėlis, tiesiog žiemą nėra galimybės jį sušluoti“, – informuoja „Grinda“.

Keli svarbūs faktai:

– „Grinda“ šluoja tik važiuojamąją gatvių dalį (šalikeles palei bortą valo teritorijų tvarkytojai; čia darbų pasidalijimas panašus į gatvių priežiūrą žiemą: „Grinda“ prižiūri gatvių važiuojamąją dalį, o šaligatvius ir kelkraščius – kitos už teritorijų priežiūrą atsakingos įmonės);

– kad šluojant į orą pakiltų kuo mažiau nešvarumų, gatvės paviršius papildomai drėkinamas ir naudojami vakuuminiai siurbliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.