Kelininkai praneša apie sugrįžtančią žiemą – kelyje reikės elgtis itin atsargiai

Nors meteorologinės prognozės kinta, bet tikėtina, kad šiandien sulauksime dar vieno žiemos sugrįžimo, feisbuke pranešė Vilniaus gatves prižiūrinti bendrovė „Grinda“.

Nors meteorologinės prognozės kinta, bet tikėtina, kad šiandien sulauksime dar vieno žiemos sugrįžimo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nors meteorologinės prognozės kinta, bet tikėtina, kad šiandien sulauksime dar vieno žiemos sugrįžimo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nors meteorologinės prognozės kinta, bet tikėtina, kad šiandien sulauksime dar vieno žiemos sugrįžimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nors meteorologinės prognozės kinta, bet tikėtina, kad šiandien sulauksime dar vieno žiemos sugrįžimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 20, 2023, 3:43 PM, atnaujinta Feb 20, 2023, 4:55 PM

„Reaguodami į numatomas orų permainas, visada esame pasiruošę veikti pagal rūsčiausią scenarijų (12 val. duomenimus Vilniuje galime sulaukti apie 7 cm sniego): ruošiame gatvių priežiūros techniką išankstiniam barstymui; darbus organizuojame taip, kad pagrindinius maršrutus apdorotume iki prasidedant vakariniams transporto srautams snygiui įsismarkavus (jei reikės), dirbsime verstuvais, o likutinę sniego masę tirpinsime druskų mišiniais“, – praneša kelininkai.

Kadangi snygis apsunkins matomumą, raginama būti atidiems.

Pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios

Didžiojoje šalies dalyje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios, daug kur, šiaurės vakarų Lietuvoje vietomis, provėžotos, padengtos pažliugusiu sniegu, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.

„Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai daugelyje šalies rajonų slidūs, provėžoti, daug kur padengti pažliugusio, puraus ar prispausto sniego sluoksniu.

Šalyje dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau vairuotojų prašome atsižvelgti į kelių būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį“, – rašoma pranešime.

Visoje šalyje snygis, šlapdriba. Oro temperatūra nuo 0 iki 1 laipsnio šalčio, pajūryje iki 4 laipsnių šilumos.

Naktį eismo sąlygas sunkins krituliai ir plikledis.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį daugelyje rajonų krituliai. Kai kur plikledis. Vėjas pietvakarių, vakarų, pereinantis į šiaurės vakarų, 8–13 m/s, gūsiai 15–20 m/s, pajūryje iki 23 m/s. Žemiausia oro nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?