Per sugriuvusį tiltą braunasi net vaikai – nepadeda nė užtvaros

Kėdainiuose sugriuvus Tilto gatvės tiltui problemos nesibaigia. Kol atliekamos ekspertizės, ne tik nejuda jokie tilto tvarkymo darbai ir jau kalbama, kad tiltas nebus suremontuotas greičiau nei per 2 ar 3 metus, bet ir lieka vos žingsnis iki didelės nelaimės – žmonės nepaiso to, kad tiltas uždarytas ir apjuostas užtvaromis. Pėstieji jas jau pralaužė. Fiksuojama, kad sugriuvusiu tiltu eina ir vaikai, ir suaugusieji.

Kėdainiuose sugriuvus Tilto gatvės tiltui problemos nesibaigia.<br>lrytas.lt koliažas.
Kėdainiuose sugriuvus Tilto gatvės tiltui problemos nesibaigia.<br>lrytas.lt koliažas.
Segmentinėje tvoroje išplėšta skylė, kuria galima lengvai pralįsti.<br>D.Kuprijanovo nuotr.
Segmentinėje tvoroje išplėšta skylė, kuria galima lengvai pralįsti.<br>D.Kuprijanovo nuotr.
Fiksuojama, kad sugriuvusiu tiltu eina ir vaikai, ir suaugusieji.<br>D.Kurprijanovo nuor.
Fiksuojama, kad sugriuvusiu tiltu eina ir vaikai, ir suaugusieji.<br>D.Kurprijanovo nuor.
Daugiau nuotraukų (3)

Dimitrijus Kuprijanovas

Mar 9, 2023, 2:06 PM

Paviešino nutikimą

Tai, kad dalis kėdainiečių visiškai nesirūpina savo saugumu, paaiškėjo visai neseniai. Neabejingi kraštiečiai, pamatę tiltu keliaujančius asmenis, pradėjo vaizdus viešinti, informavo atitinkamas institucijas.

„Ryte pamačiau, kaip moksleivė eina per sugriuvusį tiltą nuo Šėtos gatvės IKI parduotuvės link. Galvojau, ką ji darys, juk užtverta, o, pasirodo, praėjimas kažkieno jau padarytas…

Lyg nebesimatydavo vaikų einančių, galvojau patikimai užtverta, betgi reikia vis tiek kelią trumpinti keliais metrais. Keista, juk ne taip paprasta buvo tvorą išplėšti“, – paviešinusi sugadintos tvoros nuotrauką kalbėjo kėdainietė Ina Vyšniauskė.

Atsirado ir daugiau

„Rinkos aikštei“ nuvykus prie tilto išties buvo matyti segmentinėje tvoroje išplėšta skylė, kuria galima lengvai pralįsti vaikui ar lieknesniam suaugusiajam.

Akivaizdžiai matėsi, kad tvora sugadinta tyčia ir kad skylė padaryta tam, kad pro ją galėtų pralįsti žmogus.

Lankėsi ekspertai

„Rinkos aikštė“ dėl Tilto gatvės tilto darbų ir susidariusios situacijos kreipėsi į Lietuvos automobilių kelių direkciją.

Kai tik bus gautas oficialus atsakymas – informuosime skaitytojus. Tuomet bus aišku, kokių veiksmų planuojama imtis.

Beje, ketvirtadienį visą dieną Kėdainių mieste dirbo Kelių direkcijos specialistai, jie apžiūrėjo bei vertino ir dar vieno tilto per Dotnuvėlę būklę.

Praėjusios savaitės pradžioje kėdainiečiai ėmė dalintis vaizdais, kad byra ir tiltas per Smilgos upę Kėdainių mieste. Tačiau paaiškėjo, kad žmones labai išgąsdino lūžęs telekomunikacijų kabelius po tiltu laikantis vamzdis.

Prašo supratimo

Kelių direkcija informavo, kad sudarė valstybinės reikšmės kelio Tilto gatvėje esančio tilto avarijos tyrimo komisiją, kurios tikslas – nuodugniai ištirti avarijos priežastis.

Tilto avarijos tyrimui specialiai sudaryta komisija apžiūrėjo avarijos vietą, surinko ir išanalizavo visą reikalingą su statinio eksploatacija ir priežiūra susijusią dokumentaciją, tyrė kitas aplinkybes ir veiksnius, galimai turėjusius įtakos avarijai.

Įvykio padariniai gali būti pašalinti tik po to, kai komisija leis tai atlikti.

Pašalinus įvykio padarinius ir įvertinus tilto būklę, bus galima vertinti, ar tiltas tinkamas tolesnei eksploatacijai ir kokia apimtimi.

Prašo supratimo

Uždarius eismą minėtu tiltu per Nevėžį, eismas kreipiamas apylanka krašto keliu Nr. 144 Jonava–Kėdainiai–Šeduva.

Šiame kelyje esančiu tiltu (30,889 km) galima saugiai naudotis be apribojimų.

Pėsčiųjų eismas nukreipiamas tiltu per Nevėžio upę ties Didžiosios Rinkos aikšte.

Tilto gatvės tilto prieigos aptvertos, pažymėtos specialiais ženklais, sudėti betoniniai blokai. Šiuos darbus atliko Kėdainių kelių tarnyba.

Skubina rekonstrukciją

Kėdainiuose susidarius nepavydėtinai situacijai, pagaliau vėl tęsiama Vilainių tilto per Nevėžį rekonstrukcija.

Tilto rekonstrukcijos darbai dėl technologinės pertraukos buvo sustabdyti iki kovo 15 dienos, tačiau nuspręsta juos atnaujinti anksčiau. Buvo žadama tądien įrengti ir pontoninį tiltą pėstiesiems, tačiau šis įrengtas ir atidarytas diena vėliau – antradienį.

Vilainių tilto rekonstrukcijos sutartis įsigaliojo 2021 metų lapkritį, o darbai pradėti dar pernai balandį. Darbu planuojama baigti šių metų liepą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.