Atidžiau planuokite keliones: įspėja apie smarkų snygį

Penktadienio pavakare Vilniuje numatomas stiprus snygis, savo „Facebook“ paskyroje praneša „Grinda“.

Praneša apie smarkų snygį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Praneša apie smarkų snygį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvoje ir Šalčininkų rajone kelių dangos daug kur padengtos sniegu, provėžotos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvoje ir Šalčininkų rajone kelių dangos daug kur padengtos sniegu, provėžotos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 10, 2023, 1:14 PM, atnaujinta Mar 10, 2023, 1:52 PM

„Sinoptikų duomenimis, sostinėje apie 13–14 val. prasidėsiantis snygis didžiausią intensyvumą pasieks vakarinių eismo srautų metu ir tęsis iki maždaug vidurnakčio.

Penktadieniais vakariniai transporto srautai Vilniuje ir šiaip būna didesni nei įprastai. Tikėtina, snygis gerokai sulėtins vidutinį greitį, tad kelionės gali užtrukti ilgiau nei įprastai.

„Grinda“ jau dabar dėlioja veiksmus, kurie padės sušvelninti situaciją:

Pradedame išankstinius važiuojamosios gatvių dalies barstymus. Prevenciškai, dar iki snygio pradžios išberta druska tirpdo vos nusileidusias snaiges ir neleidžia susidaryti suplūkto sniego sluoksniui.

Išankstiniai barstymai itin efektyvūs tuomet, kai sninga (kaip šios dienos atveju) pikinių transporto srautų metu – barstytuvai nestringa bendrame transporto sraute ir gali būti iš anksto permesti į vietas, kur gali formuotis sudėtingesnės sąlygos.

Piko metu barstytuvai budės ties didžiausiomis įkalnėmis, kur snygių metu dažniau turi sunkumų viešojo transporto priemonės ir sunkusis krovininis transportas.

Tai svarbu siekiant sutrumpinti reakcijos laiką – čia pat budintis ekipažas, matydamas realią situaciją, gali operatyviai, vos per kelias minutes nubarstyti problemines atkarpas.

Beje, tokiais išskirtiniais atvejais netgi centrinėse miesto gatvėse esame pasiruošę naudoti ne sniegą tirpdančias, o geresnį pravažumą užtikrinančias medžiagas (smėlio ir druskos mišinį).

Snygiui įsismarkavus, dirbsime verstuvais.

Būkite atidūs, rinkitės saugų greitį, o kelionės laiką planuokite su atsarga“, – rašoma pranešime.

Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad dėl prasidėjusio snygio pietų bei vakarų Lietuvoje ir Šalčininkų rajone pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos daug kur padengtos sniegu, provėžotos.

Lazdijų ir Marijampolės rajonuose krašto keliuose vietomis susiformavęs plikledis. Kitur šių kelių dangos daugiausia sausos arba drėgnos.

Šalyje dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelių būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje šalyje provėžoti, padengti prispausto, pažliugusio ar puraus sniego sluoksniu, kuris pietiniuose rajonuose siekia iki 10 cm. Keliai su žvyro danga vietomis padengti ledu.

Pietryčių, pietų ir pietvakarių Lietuvoje snygis, pietiniuose rajonuose pustymas, kitur be kritulių. Oro temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.