Šiame Vilniaus mikrorajone žada spręsti automobilių statymo problemą, tačiau kol kas tai – planuose

Vilniaus savivaldybė kartu su gyventojais planuoja vieno didžiausių Naujamiesčio kvartalo pertvarką – keisis teritorija tarp Naugarduko, Birželio 23-iosios ir Vytenio gatvių. Didžiausias dėmesys – žaliosios zonos sutvarkymui ir automobilių statymo problemai spręsti, skelbiama savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Naujamiestis<br>V.Skaraičio nuotr.
Naujamiestis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2023, 11:58 AM, atnaujinta Mar 22, 2023, 12:06 PM

Pranešama, kad šiame kvartale yra apie 360 butų, o automobilių stovėjimo vietų trūksta. Neretai automobiliai sustatomi ant žaliosios zonos, tarp medžių, išvažinėtos vietos pavasarį ir rudenį tampa klampyne, o vasarą – nebeželia žolė.

„Naujamiesčiui tai labai aktuali problema. Kiekvienu atveju bandome kartu su gyventojais ieškoti, kaip pagerinti gyvenimo kokybę.

Konkrečioje vietoje, apie kurią kalbame, susitinkame su gyventojais ir tariamės, kas joje turėtų atsirasti, kaip išsaugoti žaliąsias zonas, bet kartu spręsti ir automobilių stovėjimo vietų trūkumą“, – sako Vilniaus savivaldybės Miestovaizdžio skyriaus vyriausioji specialistė Akvilė Myško-Žvinienė.

Pranešama, kad 1,2 ha ploto teritorijos viduryje jau sutvarkyta krepšinio, žaidimų aikštelės, yra brandžių medžių, yra išlikusi medinė balandinė.

Taip pat, atsižvelgus į gyventojų pageidavimus, planuojama sutvarkyti prie Naugarduko gatvės esančią žaliąją zoną, o automobilių statymo problemą galėtų išspręsti nauja vidinė gatvelė su automobilių stovėjimo vietomis abipus.

Čia galėtų atsirasti ir pasivaikščiojimo takai, suoleliai, poilsio zonos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.