Apsemtame kelyje jau trečias incidentas – skendo ligonę vežusi greitoji

Potvynio vandenų vis dar apsemtoje teritorijoje incidentai nesibaigia. Šįkart dar vienas ir jau bene trečiasis – kovo 15-osios vakare kelyje Paleičiai – Vileikiai į vandenį grimzdo jau ne žvejai mėgėjai, bet Greitosios automobilis su visa įranga, medikais ir vežama ligone. Atskubėję ugniagesiai „greitukę“ pririšo prie savo cisternos, kad ši nenuskęstų visai, vėliau iškviestas kitas greitosios automobilis, kuris į ligoninę išgabeno ligonę. O gelbėtojams dar teko ir visą medicininę įrangą iš apsemto automobilio perkrauti į kitą.

Potvynio vandenų vis dar apsemtoje teritorijoje incidentai nesibaigia.<br>Lrytas.lt koliažas
Potvynio vandenų vis dar apsemtoje teritorijoje incidentai nesibaigia.<br>Lrytas.lt koliažas
Potvynio vandenų vis dar apsemtoje teritorijoje incidentai nesibaigia.<br>„Šilutės naujienos“ nuotr.
Potvynio vandenų vis dar apsemtoje teritorijoje incidentai nesibaigia.<br>„Šilutės naujienos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

www.silutesnaujienos.lt

Mar 28, 2023, 9:53 AM

Šalyje skambame jau trečią kartą

Ši nelaimė įvyko vėlų vakarą, artėjant 22 valandai. Tuomet Šilutės ugniagesiai skubiai iškviesti į Juknaičių sen. esantį kelią Paleičiai – Vileikiai.

Šis kelias jau nuo sausio mėnesio nuolat skamba visoje šalyje, nes jame tai jau trečiasis rimtas incidentas. Pirmiausia apie šią vietą kalbėta, kai potvynio srovės nuo jo nunešė mersedesą. Vos po kelių savaičių jame jau skendo vyro su neįgaliu sūnumi automobilis.

Juos traukti irgi teko ugniagesiams gelbėtojams, o kol jie atvyko, neįgalus jaunuolis pagalbos laukė išsiropštęs ant automobilio stogo. Pirminę pagalbą nelaimėliams tuomet suteikė patys vietos gyventojai. Beje, šią vietą jie jau praminė… pragaru.

Ar automobilis veiks – dar neaišku

Šįkart skubios pagalbos prireikė ir patiems Greitosios medikams. Jie pranešė, kad jų mašina su gabenama ligone įvažiavo į vandens išplautą ir apsemtą kelio duobę ir skęsta.

Į įvykio vietą išskubėjo dvi ugniagesių autocisternos su gelbėtojais. Jiems atvykus paaiškėjo, kad greitosios automobilis įvažiavo į apsemtą kelio ruožą ir paniro į jį visu priekiu. Tiesa, žmonės iš jo jau buvo išlipę, jie išsiropštė per automobilio galą.

Virvėmis pririšę „greitukę“ prie savo autocisternos, kad srovė jos nenuneštų, gelbėtojai laukė kol atvyks techninės pagalbos automobilis.

Tuo tarpu pacientei, kuri skundėsi stipriais pilvo skausmais, vežti į gydymo įstaigą teko iškviesti dar vieną GMP automobilį. O kol šis atvyks, moteris šildėsi gaisrininkų autocisternoje. Lyg to dar būtų negana, ugniagesiams teko iš apsemto automobilio ir medicininę įrangą perkrauti į kitą mašiną.

Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) vyr. vairuotojas Žydrūnas Rupainis vėliau TV žurnalistams komentavo, kad dar nežino, ar automobilis toliau veiks. Mat duobė buvo apie 2 m gylio, tad į vandenį buvo pilnai paniręs visas jo priekis. Vyras neslėpė, kad ir išgąsčio visam ekipažui pakako, nes tokioje situacijoje išsigąstų kiekvienas.

Šilutės PSPC direktorė Lina Stanišauskienė vakar „Šilutės naujienoms“ patvirtino, kad nuostolių be abejo bus, nes automobilis apgadintas labai smarkiai.

„Šiuo metu jis automobilių servise, laukiame meistrų ir draudikų išvadų, tad dar net nežinome, ar iš viso bus verta jį remontuoti“, – sakė direktorė. Tačiau svarbiausia, pasak vadovės, kad žmonės liko gyvi ir sveiki.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.