M. Skuodis: tikimės rugpjūčio mėnesį baigti atkarpos nuo Molėtų iki Utenos projektavimą

Susisiekimo ministras Marius Skuodis džiaugiasi, kad viso betoninio kelio tarp Vilniaus ir Utenos rekonstravimo projektavimas vyksta sėkmingai. Pasak jo, rugpjūčio mėnesį turėtų būti baigti projektavimo darbai atkarpoje tarp Molėtų ir Utenos, ir tada bus galimai pereiti prie rangos darbų.

Marius Skuodis džiaugiasi, kad viso betoninio kelio tarp Vilniaus ir Utenos rekonstravimo projektavimas vyksta sėkmingai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Marius Skuodis džiaugiasi, kad viso betoninio kelio tarp Vilniaus ir Utenos rekonstravimo projektavimas vyksta sėkmingai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2023, 10:45 AM

„Kelias Vilnius–Utena yra užburtas (...). Kuo džiaugiuosi, kad šiandien jau vyksta viso kelio projektavimas, nuo tos vietos, kur pabaigta sutvarkyti, iki pat Utenos miesto.

Labai tikiuosi, kad Utenos mieste, Utenos plentas poros kilometrų, jau ir rangos darbų pradžios tikiuosi vasarą.

Ir tada rugpjūčio mėnesį projektuotojai, su kuriais pats buvau susitikęs, turi pabaigti atkarpą nuo Molėtų iki Utenos.

Tai reiškia, kad pabaigus projektavimą iš karto galėsime eiti į rangą“, – antradienį susitikime su Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ teigė M. Skuodis.

„Nors planas iš pradžių buvo startuoti nuo Vilniaus iki Molėtų, dabar akivaizdžiai projektavimas greičiau baigsis nuo Molėtų iki Utenos. Startuosime ten, ir tikiuosi, metų gale turėsime rangovą ir tam tikrus darbus“, – pažymėjo jis.

Ministras tikisi, kad visi darbai kelyje A14 Vilnius–Utena bus baigti iki 2025 m. pabaigos, kaip šiuo metu ir yra suplanuota.

„Projektavimas vyksta ir kitoje atkarpoje, natūralu, kai tik bus, irgi eisime į rangą, bet tikėtina, jau kitais metais.

Visada kalbėjome, kad iki 2025 m. pabaigos pabaigtume visą Molėtų plentą (...), tai tikiuosi, jis taip ir galioja“, – sakė politikas.

Kelio A14 Vilnius–Utena ruožų nuo 21,5 iki 39,2 km rekonstravimo techniniai darbo projektai turės būti parengti per 11 mėn. o ruožų nuo 39,2 iki 64,3 km – per 13 mėn. nuo sutarčių įsigaliojimo dienos.

Bendra visų sutarčių vertė – apie 768 tūkst. eurų. Baigus projektavimą, bus skelbiami viešieji pirkimai rangos darbams atlikti.

Šiuo metu projektuojamas magistralinio kelio ruožas nuo Molėtų iki Utenos (nuo 64,332 iki 93,726 km) ir jau atliekama projekto ekspertizė Utenos mieste (nuo 93,65 iki 95,60 km).

Planuojama, kad rangos darbai ruože nuo Molėtų iki Utenos, įskaitant ir Utenos mieste, bus baigti 2024 m., o ruožas tarp Riešės ir Molėtų bus sutvarkytas per 2025 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?