Vilniečiai nori griežtesnių važiavimo paspirtukais taisyklių: kai kurie siūlo juos apskritai uždrausti

Paryžius priėmė sprendimą, kad nuo rugsėjo 1 d. bus draudžiamas važiavimas el. paspirtukais. Naujai išrinktas Vilniaus meras Valdas Benkunskas tokių draudimų mieste netaikys. MadeinVilnius.lt portalas nusprendė paklausti skaitytojų, ką jie mano apie tokį draudimą.

Nuo rugsėjo 1-os Paryžiuje neliks elektrinių paspirtukų.<br>Asociatyvi V.Ščiavinsko nuotr.
Nuo rugsėjo 1-os Paryžiuje neliks elektrinių paspirtukų.<br>Asociatyvi V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aneta Kurowska

Apr 16, 2023, 11:16 AM

39 proc. apklaustųjų (1703 balsai) atsakė, kad norėtų sugriežtinti važiavimo paspirtukais taisykles. Visiškai uždrausti paspirtukus norėtų dar 34 proc. respondentų (1517 balsų).

Paspirtukai netrukdo ir juos palikti norėtų 26 proc. skaitytojų (1160 balsų), o klausimas pasirodė neaktualus tik vienam procentui apklaustųjų (35 balsai).

Nuo rugsėjo 1-os Paryžiuje neliks elektrinių paspirtukų. Tokį sprendimą miesto vadovybė priėmė po konsultacijų su paryžiečiais. Vilniuje tokie ribojimai įvedami nebus – tokią nuomonę praeitą savaitę išreiškė Valdas Benkunskas.

Naujas Vilniaus meras visgi pažymi, kad bus atsižvelgiama į gyventojų pastebėjimus dėl saugumo ir tvarkos. Panašu, kad artimiausiu metu mieste pasikeis nemažai reikalavimų elektroninių paspirtukų tiekėjams. Bus ieškomi techniniai sprendimai su nuomos paslaugų tiekėjais dėl greičio ribojimo, aiškesnių vietų paspirtukų stovėjimui ir atsakomybės už saugumo reikalavimų nesilaikymą priskyrimo. Bus stengiamasi užtikrinti, kad tiek eismo dalyviai, tiek miesto ir nuomininkų turtas būtų saugūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.