Uostamiestyje spartinami senamiesčio gatvių rekonstrukcijos darbai

Per artimiausią mėnesį bus baigta didžioji dalis rekonstrukcijos darbų Klaipėdos senamiestyje. Įvertinus likusių darbų apimtis, numatyta, jog iki birželio 1-os dienos bus atidarytos visos šiuo metu tvarkomos gatvės, darbai ilgiau tęsis tik nedidelėje Žvejų gatvės atkarpoje nuo Teatro iki Pilies g., praneša Klaipėdos miesto savivaldybė.

Klaipėdos senamiesčio gatvės.<br>G.Pilaičio nuotr.
Klaipėdos senamiesčio gatvės.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2023, 11:43 AM

Pasak naujojo uostamiesčio mero Arvydo Vaitkaus, šis miesto reprezentacinėje dalyje vykdomas projektas yra svarbus ir reikalingas, tačiau per ilgai užtrukęs.

Jo teigimu, spartinant darbus siekiama užtikrinti, kad senamiestis greičiau atsivertų aktyviam turizmo sezonui.

„Girdime gyventojų ir verslo prašymus kuo greičiau baigti darbus. Negalime palikti išrausto senamiesčio visam vasaros sezonui, todėl darbų tempas didinamas ir iki birželio mėnesio turi būti matoma daugelio darbų pabaiga, didesnių kliūčių judėti po senamiestį turi nebelikti“, – sako naujasis Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Primenama, kad rekonstrukcijos darbai šiuo metu tebevyksta Teatro, Daržų, Didžiojoje Vandens ir Žvejų gatvėje. Teatro ir Daržų gatvėse, kurios yra ypač svarbios sklandžiam judėjimui senamiesčiu, darbai bus baigti iki birželio, Didžiojoje Vandens gatvėje pabaigtuvės planuojamos jau apie gegužės vidurį.

Vežėjų ir Sukilėlių gatvės jau baigtos anksčiau. Vasaros sezonui bus atverta ir didžioji dalis Žvejų gatvės – nuo Biržos tilto iki Teatro gatvės, o likęs ruožas iki Pilies tilto bus sutvarkytas iki rugpjūčio pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.