Daugiau vietų atsikvėpti: automagistralėje Vilnius–Kaunas–Klaipėda bus įrengtos penkios poilsio aikštelės

Lietuvos automobilių kelių direkcija praneša pradedanti poilsio aikštelių prie magistralinių kelių pertvarką – pradedamos projektuoti penkios poilsio aikštelės judriausioje šalies automagistralėje Vilnius–Kaunas–Klaipėda.

Automagistralėje Vilnius–Kaunas–Klaipėda bus įrengtos penkios poilsio aikštelės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Automagistralėje Vilnius–Kaunas–Klaipėda bus įrengtos penkios poilsio aikštelės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Automagistralėje Vilnius–Kaunas–Klaipėda bus įrengtos penkios poilsio aikštelės.<br>E.Blaževič nuotr.
Automagistralėje Vilnius–Kaunas–Klaipėda bus įrengtos penkios poilsio aikštelės.<br>E.Blaževič nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 19, 2023, 11:17 AM, atnaujinta May 19, 2023, 11:18 AM

Suprojektavus aikšteles, bus skelbiamas ir jų įrengimo konkursas. Dvi aikštelės bus įrengtos tarp Vilniaus ir Kauno ir trys – tarp Kauno ir Klaipėdos. Penkių poilsio aikštelių projektavimas kainuos apie 197,5 tūkst. eurų. Planuojama, kad šių aikštelių pavyzdžiu bus tvarkomos ir kitos poilsio aikštelės valstybinės reikšmės kelių tinkle.

Anot Lietuvos automobilių kelių direkcijos Transporto infrastruktūros planavimo ir inovacijų departamento direktoriaus Aivaro Vilkelio, judriausia šalies automagistrale per parą pravažiuoja vidutiniškai virš 25 tūkst. automobilių, o kai kuriose jos vietose pravažiuoja ir vidutiniškai iki 65 tūkst. automobilių per parą.

Todėl, jo teigimu, būtina visiems keliaujantiems šia automagistrale sukurti patogias poilsio aikšteles, kur vairuotojai ir automobilių keleiviai galėtų atsikvėpti ir pailsėti.

„(...) Pagal su projektuotoju pasirašytą sutartį, iki 2024 m. birželio bus suprojektuotos penkios poilsio aikštelės valstybinės reikšmės magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda. Aikštelės turi būti patogios ir modernios su visa keliaujantiems reikalinga infrastruktūra, reikalinga trumpam ir kokybiškam poilsiui.

Be to, ne tik patekimas į aikšteles turi būti saugus, bet projektuotojams duota užduotis suprojektuoti saugų įvažiavimą į aikšteles ir išvažiavimą iš jų, numatyti transporto priemonių stovėjimo ir poilsio zonas, pateikti aikštelių apšvietimo ir vaizdo stebėjimo sistemų sprendinius ir kitą būtiną infrastruktūrą“, – sakė A. Vilkelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?