Gera žinia dulkėse skęstantiems senamiesčio gyventojams: vienoje iš Pylimo gatvės atkarpų išlietas pirmasis asfalto sluoksnis

UAB „Grindai“ pradėjus remonto darbus Pylimo gatvėje pasigirdo gyventojų skundai dėl nuolat kylančių dulkių. Prieš daugiau nei savaitę nufrezavus asfalto sluoksnį ir nusistovėjus sausiems orams, padėtis pradėjo dar labiau blogėti. Senamiesčio gyventojai tikina skęstantys dulkėse, praneša portalas MadeinVilnius.lt

Vienoje iš Pylimo gatvės atkarpų išlietas pirmasis asfalto sluoksnis.<br>„Grindos“ nuotr.
Vienoje iš Pylimo gatvės atkarpų išlietas pirmasis asfalto sluoksnis.<br>„Grindos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2023, 12:13 PM

Gyventojų teigimu, senamiestyje dulkių kalnai nusėda ne tik ant automobilių, bet ir namų langų, suoliukų bei restoranų staliukų.

„Neįmanoma naudotis restoranų lauko terasomis, nes dulkės visur: ant staliukų, kėdžių ir ant patiekalų. Tikrai nenoriu patiekalų „pagardintų“ žvyro granulėmis“, – liūdnai juokauja vilnietė Jolanta.

Tiesa, jau šią savaitę Pylimo gatvė pradėta laistyti, kad dulkių lygis bent šiek tiek sumažėtų ir gyventojams netektų skęsti dulkių jūroje.

O vilniečių skundai, panašu, pasiekė ne tik savivaldybės atstovų, bet ir „Grindos“ vadovybės ausis. Ketvirtadienį „Grindos“ socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje palinkėta kantrybės.

„Nusistovėjus sausiems orams, sulaukiame nemažai komentarų dėl Pylimo gatvės remonto. Čia nufrezavę asfalto sluoksnį tvarkome gilumines gatvės pagrindo pažaidas, todėl pravažiuojantis transportas kelia didelius dulkių kamuolius.

Sunku visiems – ir pravažiuojantiems, ir čia dirbantiems ar gyvenantiems. Nors darbų metu gatvę reguliariai šluojame ir drėkiname – menka paguoda: vos po kelių kaitros minučių vėl kyla smėlio audros.

Geroji naujiena: pažaidų remontas (bent jau vienoje gatvės atkarpoje nuo Rūdninkų iki Naugarduko gatvių) jau baigtas, tad šiąnakt čia paklosime pirmąjį, apatinį asfalto sluoksnį.

Dėl to dulkių kiekis šioje gatvėje ženkliai sumažės. Palinkėkime vieni kitiems kantrybės. Kantrybės, kantrybės“, – rašoma įmonės gegužės 25-oios įraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.