Laisvės prospekto ir Viršuliškių g. sankryžoje – nauji eismo pakeitimai

Šių metų balandį JUDU (SĮ Susisiekimo paslaugos) specialistams sostinėje atlikus transporto srautų tyrimą, nutarta pagerinti Viršuliškių g. ir Laisvės pr. sankryžos ties prekybos centru „Mada“ veikimą.

Laisvės prospekto ir Viršuliškių g. sankryžoje – nauji eismo pakeitimai.<br>D.Umbraso nuotr.
Laisvės prospekto ir Viršuliškių g. sankryžoje – nauji eismo pakeitimai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2023, 11:23 AM

Nuo šiol važiuojant Viršuliškių g. nuo Šešuolių g. pusės, pirma eismo juosta yra skirta tik posūkiui į dešinę, o antra eismo juosta – važiavimui tiesiai ir į kairę, skelbia Vilniaus miesto savivaldybė.

Pažymima, kad iki šiol sukantiems į dešinę (į Laisvės pr. link Spaudos rūmų) reikėjo praleisti pėsčiuosius ir tai dažnu atveju trikdė transporto priemonių važiavimą tiesiai. Tad atlikus eismo organizavimo pakeitimus, šioje atkarpoje transportas, norintis judėti tiesiai link Ąžuolyno g., galės keliauti be kliūčių.

Į dešinę sukančiam transportui specialistai įrengė ir papildomą sekciją, kurios metu dešinysis posūkis yra visiškai apsaugotas. Tikimasi, kad šis sprendimas sumažins eismo įvykių rizikas, nes dalis transporto galės išvažiuoti saugiai, o kita dalis – važiuoti jau esant įprastam žaliam šviesoforo signalui, praleidžiant pėsčiuosius.

Transportui, sukančiam į kairę link Pašilaičių mikrorajono, galimybė atlikti posūkį yra kartu su tiesiai važiuojančiomis transporto priemonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.