Dėl geležinkelio elektrifikacijos darbų bus ribojamas traukinių eismas tarp Vilniaus ir Vilniaus oro uosto bei Jašiūnių

Dėl geležinkelio ruožo Vilnius–Valčiūnai elektrifikacijos darbų nuo birželio 26 d. iki rugpjūčio 12 d. geležinkelio atkarpa Vilnius–Jašiūnai laikinai bus ribojamas traukinių eismas. Šiuo laikotarpiu traukiniai maršrutais Vilnius–Vilniaus oro uostas ir Vilnius–Jašiūnai kursuos pakeistu tvarkaraščiu, praneša „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG).

Dėl geležinkelio elektrifikacijos darbų bus ribojamas traukinių eismas tarp Vilniaus ir Vilniaus oro uosto bei Jašiūnių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dėl geležinkelio elektrifikacijos darbų bus ribojamas traukinių eismas tarp Vilniaus ir Vilniaus oro uosto bei Jašiūnių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2023, 11:39 AM

„Birželio 26 dieną pradėti elektrifikacijos darbus ruože Vilnius–Valčiūnai pasirinkta siekiant užtikrinti trumpiausias galimas eismo pertraukas ir sukelti kuo mažiau nepatogumų keliaujantiems traukiniais, nes ilgesnis šviesus paros metas vasarą leidžia darbus atlikti daug greičiau“, rašoma pranešime.

LTG nurodo, kad ruože Vilnius–Valčiūnai planuojama atlikti pirmojo – triukšmingiausio – etapo darbus, tai yra įrengti pamatus kontaktinio tinklo atramoms, o visi likusieji elektrifikacijos darbai bus atliekami naktimis.

Todėl nuo birželio 26 d. iki liepos 22 d. pirmadieniais–šeštadieniais bus visiškai stabdomas susisiekimas tiek tarp Vilnius ir Vilniaus oro uosto, tiek tarp Vilniaus ir Jašiūnų.

Traukiniai pagal įprastą maršrutų Vilnius–Jašiūnai ir Vilnius–Vilniaus oro uostas tvarkaraštį šiuo laikotarpiu kursuos tik sekmadieniais.

Nuo liepos 24 d. traukiniai vėl be apribojimų kursuos tarp Vilniaus ir Vilniaus oro uosto. Šia atkarpa taip pat kursuos sutrumpinti maršruto Vilnius–Jašiūnai reisai iki Oro uosto ir atgal. Visiškai atnaujinti traukinių eismą iki Jašiūnų tikimasi nuo rugpjūčio 13 dienos.

Pranešime pažymima, kad liepos 10–13 d. traukinių judėjimui maršrutu Vilnius–Vilniaus oro uostas bus numatytos išimtys – per NATO viršūnių susitikimą, dieną prieš ir dieną po susitikimo į oro uostą traukinių eismas bus organizuojamas pagal specialų tvarkaraštį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.