Vairuotojų kantrybę bando spūstis greitkelyje Kaunas–Vilnius: keičiama asfalto danga

Vairuotojų kantrybę vėl bando automagistralėje susidarę spūstys. Tik šį kartą kaltas ne populiarus renginys, o kelio remonto darbai. Eismas beveik sustojo pakeliui į sostinę.

Vairuotojų kantrybę vėl bando automagistralėje susidarę spūstys.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vairuotojų kantrybę vėl bando automagistralėje susidarę spūstys.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vairuotojų kantrybę vėl bando automagistralėje susidarę spūstys.<br>D.Biržiečio/kaunas.kasvyksta.lt nuotr.
Vairuotojų kantrybę vėl bando automagistralėje susidarę spūstys.<br>D.Biržiečio/kaunas.kasvyksta.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 1, 2023, 3:11 PM

Kelyje Kaunas–Vilnius eismo spūstis susidarė keli kilometrai iki remontuojamo Krunos tilto. Kelio remonto darbus ten vykdo įmonė „Kelių priežiūra“.

Navigacinėse programėlėse matosi, jog transporto priemonių kamštis kelyje Kaunas–Vilnius tęsiasi ne vieną kilometrą. „Google Maps“ duomenimis, jis prasideda ties „Viados“ degaline, kuri įsikūrusi adresu Ateities plentas 105 bei tęsiasi iki pat remontuojamo Krunos tilto ir dar šiek tiek už jo.

Programėlė „Waze“ patvirtina, kad kelyje A1 nuo Ateities pl. 105 iki maždaug 83 km. ties Neveronimis eismas yra beveik sustojęs.

Nors tinklapyje eismoinfo.lt, kuriame skelbiama informacija apie kelio darbus valstybiniuose keliuose, nurodoma, kad „Darbų metu susiaurėjusi važiuojamoji kelio dalis ir ribojamas greitis iki 70 km/val.“ Automobiliai juda vos 9 km/h greičiu, o spūsties ilgis siekia apie 4 km.

„Waze“ programėlėje vairuotojai lieja nepasitenkininimą susidariusia situacija, plūsta ir patį kamštį, ir kelio darbininkus.

„Kodėl jie negali naktį remontų daryti?“, – piktinasi vienas programėlės vartotojų.

Susisiekus su įmone „Kelių priežiūra“, kuri šiuo metu ten vykdo remonto darbus paaiškėjo, kad šiuo metu yra keičiama ir atnaujinama kelio danga.

„Paklojus asfalto dangą bei atsižvelgiant į technologinius reikalavimus, antrą eismo juostą planuojama atidaryti šiandien, ne vėliau kaip iki 17 valandos“, – informuoja įmonės atstovas Rimantas Zagrebajevas.

Jis priduria, kad tai yra galutiniai kelio darbai šioje vietoje. Jie buvo vykdomi šiandien, kad penktadienį nebūtų trikdomas automobilių srautas, kuris paprastai būna intensyvesnis, nei ketvirtadienį.

„Kelių priežiūra“ atsiprašo už kilusius nepatogumus.

Važiuojantiems iš Vilniaus į Kauną problemų kilti neturėtų, eismo srautas šiuo metu ten nėra per daug intensyvus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.