Atnaujino NATO Viršūnių susitikimo metu galiosiančią eismo schemą: ribojimų bus mažiau

Artėjant NATO Viršūnių susitikimui Vilniaus miesto savivaldybė skelbia atnaujintą eismo ribojimų schemą, kuri galios liepos 7–13 dienomis. Atnaujintame žemėlapyje numatytos automobilių stovėjimo ir aptarnaujančio transporto sustojimo vietos, užtikrintas susisiekimas eismo ribojimų zonų prieigose.

Atnaujinta NATO Viršūnių susitikimo metu galiosiančių eismo ribojimų schema.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Atnaujinta NATO Viršūnių susitikimo metu galiosiančių eismo ribojimų schema.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sostinės viešasis transportas liepos 10–13 dienomis veš nemokamai.<br>S.Žiūros nuotr.
Sostinės viešasis transportas liepos 10–13 dienomis veš nemokamai.<br>S.Žiūros nuotr.
Eismo schema.<br>S.Žiūros nuotr.
Eismo schema.<br>S.Žiūros nuotr.
Atnaujinta NATO Viršūnių susitikimo metu galiosiančių eismo ribojimų schema.<br>S.Žiūros nuotr.
Atnaujinta NATO Viršūnių susitikimo metu galiosiančių eismo ribojimų schema.<br>S.Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 28, 2023, 10:24 AM, atnaujinta Jun 28, 2023, 10:27 AM

Atsižvelgiant į itin svarbiam tarptautiniam renginiui keliamus saugumo reikalavimus ir jų nepažeidžiant, dalis anksčiau planuotų eismo ribojimų panaikinti, taip siekiant kuo labiau sumažinti įtaką įprastam miesto gyvenimui.

„Kaip jau buvo skelbta anksčiau, NATO Viršūnių susitikimo metu eismo ribojimai apims Senamiestį, dalį miesto centro ir Vilniaus oro uosto teritorijos, taip pat Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ prieigas. Nuolat gauname gyventojų ir į ribojimų zonas patenkančių verslininkų nuogąstavimų, kad paskelbti ribojimai smarkiai apribos jų galimybes judėti po miestą, apsirūpinti būtinais ištekliais.

Todėl po susitikimų su suinteresuotomis grupėmis derinome galimus variantus su kitomis institucijomis ir dabar galime pasidalinti atnaujintomis eismo ribojimų schemomis. Tikimės, kad tai įneš daugiau aiškumo“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas.

Ribojimų apimtys mažesnės

Daugiausia pakeitimų atlikta Senamiesčio ir miesto centro zonoje. Numatytos krovinių iškrovimo ir pakrovimo bei keleivių įlaipinimo ir išlaipinimo vietos, taip pat automobilių stovėjimo vietos, kuriose parkuoti transporto priemones galės ribojimų zonoje gyvenantis vilniečiai.

Pėsčiųjų eismas Prezidentūros prieigose bus ribojamas liepos 11 d. 15–24 val., kitu metu ir kitose Senamiesčio bei miesto centro vietose pėstieji galės judėti be apribojimų.

Oro uosto prieigose eismo ribojimai bus trumpalaikiai, jie bus taikomi A. Gustaičio, Oreivių ir Vikingų gatvėse. Keleiviai, turintys bilietus skrydžiams, galės patekti tiek į oro uosto terminalus, tiek į automobilių stovėjimo aikšteles – tam atskirų leidimų nereikės. Atvykstantiems į oro uostą automobiliais rekomenduojama rinktis maršrutą Dariaus ir Girėno bei F. Vaitkaus gatvėmis.

Užtikrinant Lazdynų ir Karoliniškių gyventojų susisiekimą, Laisvės prospektu nuo Architektų gatvės bus leidžiamas visų transporto priemonių eismas šiaurės kryptimi, link Spaudos rūmų. Pietų kryptimi įvažiavimai į gyvenamuosius rajonus bus galimi tik iš Vakarinio aplinkkelio ir jam gretimų gatvių.

Pakeitus suplanuotus eismo ribojimus, Oslo gatvėje ir Miškinių gatvės atkarpoje tarp Oslo g. ir Parodų g. transporto priemonės galės judėti be didesnių ribojimų – eismas gali būti stabdomas trumpam, transporto priemonių patekimui į šiose gatvėse esančias įmonių teritorijas leidimų nereikės.

Sostinės viešasis transportas liepos 10–13 dienomis veš nemokamai

Siekdama sumažinti galimus nepatogumus dėl įvestų eismo ribojimų, Vilniaus savivaldybė kviečia gyventojus rinktis keliones pėsčiomis ir viešuoju transportu. Tam, kad kelionės būtų sklandesnės, liepos 10–13 dienomis miesto viešuoju transportu vilniečiai ir sostinės svečiai galės važiuoti nemokamai.

Suplanuoti eismo ribojimai paveiks ir įprastas viešojo transporto trasas, todėl jos yra koreguojamos. Atnaujinti autobusų ir troleibusų maršrutai bei tvarkaraščiai bus paskelbti kitą savaitę.

Visą aktualiausią informacija apie NATO Viršūnių susitikimą, eismo ribojimus ir dažniausiai užduodamus klausimus galima rasti www.vilnius.lt/nato

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.