Sostinėje keičiasi viešajam transportui skirtų eismo juostų ženklinimas: kaip tai pagerins judėjimą

Nuo pirmadienio pradedami trijų viešajam transportui paskirtų eismo juostų keitimo darbai – vietoj simbolio A+ bus žymimos raidės A, bus keičiami ir kelio ženklai.

Viliamasi, kad panaikinus A juostas pagerės viešojo transporto darbas.
Viliamasi, kad panaikinus A juostas pagerės viešojo transporto darbas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2023, 4:27 PM

Pokyčiai numatomi Kalvarijų g. nuo Kalvarijų Sodų 1-osios g. iki Žalgirio g., Kalvarijų g. nuo Žalgirio g. iki Kareivių g. ir Konstitucijos pr. (abiem kryptimis) atkarpose.

Naujai paženklintose juostose galės važiuoti tik maršrutinis – viešasis transportas.

„A juostų pertvarka – viešojo transporto eismo gerinimo Kalvarijų g. ir Konstitucijos pr. pirmasis etapas. Tai padės ne tik padidinti eismo saugumą, bet ir pagerinti viešojo transporto eismą.

Leidžiant šia juosta važiuoti tik viešajam transportui, tikėtina, didės vidutinis autobusų greitis, o tai sutrumpins ir vidutinę kelionių viešuoju transportu trukmę“, – teigė JUDU („Susisiekimo paslaugos“) Eismo organizavimo skyriaus vadovė Eglė Marcišauskė.

Kartu su nauju A juostų ženklinimu Kalvarijų ir Žvalgų g., Kalvarijų ir J.Treinio g., Kalvarijų ir Apkasų g. bei Konstitucijos pr. ir Lietuvos Statutų g. sankryžose rugsėjo pradžioje atsiras viešajam transportui skirtos papildomos sekcijos – baltos spalvos rodyklės.

Diegiant šiuos specialius šviesoforus, panaudojant galimą šviesoforų ciklo laiką, kai per pagrindinę gatvę neina pėstieji, o transportas važiuoja iš šalutinės gatvės, bus padidinamas leidžiamo signalo laikas viešajam transportui, nebloginant eismo reguliavimo kitiems eismo dalyviams.

„Dabar tokios fazės metu viešasis transportas privalo stovėti prie raudono signalo kartu su visu transporto srautu.

Pritaikant A juostas tik maršrutiniam transportui ir sankryžų zonose atskiriant jas nuo kitų juostų fiziškai autobusai ir troleibusai gaus daugiau papildomo leidžiamo signalo laiko“, – kalbėjo E.Marcišauskė.

Viešojo transporto paslaugomis 2022 metais kasdien naudojosi daugiau kaip 170 tūkst. keleivių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.