Panevėžyje planuojamos sankryžų rekonstrukcijos: sieks naikinti juodąsias dėmes

Panevėžio miesto savivaldybė informuoja, kad Panevėžio miesto taryba pritarė sprendimui Nemuno-Klaipėdos g. ir Klaipėdos-Vakarinės g. sankryžas rekonstruoti į žiedines.

Panevėžyje planuojamos sankryžų rekonstrukcijos.<br>Panevėžio miesto savivaldybės nuotr.
Panevėžyje planuojamos sankryžų rekonstrukcijos.<br>Panevėžio miesto savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-28 15:50

Skelbiama, kad artimiausiu metu bus vykdomas techninių projektų paslaugų pirkimas ir bus išsiaiškintos galimybes minėtas sankryžas rekonstruoti. Tik parengus techninius projektus bus perkami rangos darbai.

„Žiedinių sankryžų įrengimas efektyviai mažina eismo problemas. Eismo saugumo ekspertai, atsižvelgę į avaringumo statistiką, Nemuno-Klaipėdos g. ir Klaipėdos-Vakarinės g. sankryžas yra įtraukę į juodųjų dėmių žemėlapį.

Siekiame, kad gyventojų kelionės būtų saugios, todėl priimtas sprendimas ieškoti galimybių abi sankryžas rekonstruoti į žiedines. Jų rekonstrukcija iš esmės pakeistų eismo situacija – sumažėtų eismo įvykių skaičius ir jų tikimybė, pagerėtų eismo pralaidumas“, – sako Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Finansavimą sankryžų techniniams projektams nupirkti planuojama numatyti iš 2023–2024 m. Savivaldybės biudžeto, Kelių priežiūros ir plėtros programos ar kitų finansavimo šaltinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.