Nuo rugsėjo keisis penkių Panevėžio gatvių statusas: gatvėse pirmumo teisę eisme turės pėstieji

Siekiant plėsti ramaus eismo zonas miesto teritorijoje, nuo rugsėjo Panevėžyje penkioms gatvėms bus suteiktas „Gyvenamosios zonos“ statusas.

Nuo rugsėjo keisis penkių Panevėžio gatvių statusas: gatvėse pirmumo teisę eisme turės pėstieji.<br>Panevėžio miesto savivaldybės nuotr.
Nuo rugsėjo keisis penkių Panevėžio gatvių statusas: gatvėse pirmumo teisę eisme turės pėstieji.<br>Panevėžio miesto savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2023, 3:21 PM

Kaip informuoja Panevėžio miesto savivaldybė, šis statusas bus suteiktas Aido g., K. Binkio, Švyturio, D. Poškos gatvėms, Rašytojų a. Minėtose gatvėse pirmumo teisę eisme turės pėstieji – tai reiškia, kad transporto priemonės privalės leisti jiems pereiti gatvę bet kurioje jos vietoje.

Taip pat pažymima, kad eismo pokyčių atsiras ir Aido gatvėje, kurioje eismas vyks viena kryptimi link Taikos al., suteikiant galimybę transporto priemonėms stovėti vienoje gatvės pusėje.

Anot savivaldybės, eismo organizavimo tvarkas keisis ir ties J. Basanavičiaus–Beržų gatvių sankryžos prieigomis. Beržų gatvės rytinėje dalyje, atvažiuojant nuo Velžio kelio pusės, Beržų gatvės dešinioji eismo juosta bus skirta važiuoti tiesiai ir sukti į dešinę, o kairioji – sukti tik į kairę.

Atitinkamai Beržų gatvės vakarinėje dalyje atvažiuojant nuo Ramygalos g. dešinioji eismo juosta bus skirta sukti į dešinę, vidurinė – važiuoti tiesiai, o kairioji – sukti tik į kairę.

Taip pat atkreipiamas vairuotojų dėmesys, kad rugsėjį darbo dienomis nuo 8 iki 18 val. bus ribojamas automobilių parkavimas šv. Zitos, Vysk. M. Giedraičio gatvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.