Kelių direkcija: šalia Pabradės poligono esančio kelio Pabradė–Meškerinė rekonstrukciją tikimasi baigti iki gruodžio

Šalia Pabradės poligono teritorijos beveik 6 km siekiančio kelio kapitalinio remonto darbus ketinama baigti dar iki šių metų gruodžio, tikina Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Šalia Pabradės poligono esančio kelio Pabradė–Meškerinė rekonstrukciją tikimasi baigti iki gruodžio.<br>LAKD nuotr.
Šalia Pabradės poligono esančio kelio Pabradė–Meškerinė rekonstrukciją tikimasi baigti iki gruodžio.<br>LAKD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-05 12:19

Anot jos, tai vienas didžiausių šiuo metu vykdomų projektų. Kelio Pabradė–Meškerinė rekonstrukcijos darbus tikimasi užbaigti kuo greičiau, mat šiuo keliu intensyviai juda karinė technika, vyksta karinės pratybos. Be kita ko, svarbu ir tai, kad atnaujinus kelią pagerės susisiekimas su Meškerinės gyvenviete.

„Glaudžiai bendradarbiaudami su Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės atstovais, siekiame operatyviai plėtoti krašto apsaugai svarbią kelių infrastruktūrą. Vienas iš tokių bendrų projektų – valstybinės reikšmės rajoninis kelias Nr.4415 Pabradė–Meškerinė, kurio rekonstrukcija leis užtikrinti ilgalaikį kelių infrastruktūros naudojimą ties Pabradės poligonu, čia nuolat vyksta intensyvus karinės technikos judėjimas, karinės pratybos. Rekonstruotu keliu Švenčionių r. gyventojai patogiai galės pasiekti Meškerinės gyvenvietę“, – pranešime teigė susisiekimo viceministras Julius Skačkauskas.

Savo ruožtu Kelių direkcijos generalinis direktorius Marius Švaikauskas teigia, kad, atsižvelgiant į tai, jog rekonstruojamu keliu intensyviai juda karinė technika, atlikti specialūs skaičiavimai ir keliui parinkta speciali danga.

„Remontuojamame ruože numatomas intensyvus karinės technikos judėjimas, todėl įvertinus dėl karinės technikos judėjimo keliui tenkančias apkrovas, buvo atlikti dangos konstrukcijos skaičiavimai ir parinkta dangos konstrukcija su voluojamojo betono danga. Tokios kelio dangos konstrukcijos jau įrengtos karinių pajėgų naudojamose aikštelėse, karinėms pajėgoms priklausančiuose poligonų vidiniuose keliuose ir yra pritaikyta karinei technikai“, – sakė M. Švaikauskas.

Nurodoma, kad kapitaliai suremontavus kelią bus užtikrintas ne tik karinis mobilumas, bet juo važiuos ir civilinis transportas. Laukiamas teigiamas poveikis ir aplinkai, ir civiliams gyventojams – tikimasi kad sumažės pakelės teritorijų užterštumas dulkėmis, triukšmo lygis, padidės eismo saugumas, gerės susisiekimas tarp Meškerinės kaimo ir Pabradės miesto.

Kelio Pabradė–Meškerinė rekonstrukcijos darbus atlieka AB „HISK“, projekto vertė apie 9,7 mln. Eur su PVM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.