Gerinti eismo situaciją Klaipėdoje pasitelkiami ir dronai

Siekiant sumažinti spūstis uostamiesčio gatvėse, Klaipėdos miesto savivaldybė stebėti eismo situacijai pasitelkė dronus.

Gerinti eismo situaciją Klaipėdoje pasitelkiami ir dronai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gerinti eismo situaciją Klaipėdoje pasitelkiami ir dronai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gerinti eismo situaciją Klaipėdoje pasitelkiami ir dronai.<br>Klaipėdos savivaldybės nuotr.
Gerinti eismo situaciją Klaipėdoje pasitelkiami ir dronai.<br>Klaipėdos savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 30, 2023, 10:58 AM

Pranešama, kad eismo srautai dronais fiksuojami piko valandomis – tiek rytinio gyventojų judėjimo į darbą ar švietimo įstaigas metu, tiek vakare, po darbų grįžtant namo. Dronais jau filmuoti bei fotografuoti eismo srautai ties naująja Baltijos pr. estakada, taip pat – Liepų gatvėje. Netrukus numatomas eismo srautų fiksavimas Minijos gatvėje.

„Dronais fiksuojame situaciją ir, išanalizavę medžiagą, spręsime, kokių dar korekcijų galima imtis, kad spūstyse netektų gaišti laiko“, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Anot jo, pastaruoju metu didelis dėmesys taip pat skiriamas šviesoforų ciklų reguliavimui bei adaptavimui prie realių eismo sąlygų.

Pailginus žalio šviesoforo signalo veikimo trukmę, rytinio ir vakarinio piko metu sklandžiau vyksta eismas Liepų gatve, taip pat nuolat stebimas ir koreguojamas šviesoforų sistemų darbas kituose ruožuose, kur veikia vadinamoji „žalia banga“.

Pavyzdžiui, Minijos–Pilies–Naujosios Uosto gatvių ruože šviesoforų ciklai sureguliuoti taip, kad rytinio piko metu sklandžiai būtų galima judėti iš pietinės į šiaurinę miesto dalį, o vakarinio piko metu – priešinga kryptimi.

Klaipėdoje taip pat imtasi iniciatyvos sankryžose atstatyti daugiau žaliųjų rodyklių. Transporto specialistams pavesta per artimiausią mėnesį atlikti papildomą analizę ir pateikti vertinimui sankryžas, kuriose būtų tikslinga įrengti žalias rodykles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.