Sustojo traukinių eismas tarp Vilniaus ir Kauno: sutrikimai tvarkomi, galimi vėlavimai 15 val. eismas dalinai atnaujintas

Pirmadienio popietę dėl pažeisto kontaktinio tinklo sutriko traukinių eismas tarp Vilniaus ir Kauno. „LTG Link“ praneša, kad tikisi sutrikimus pašalinti greitai. Įstrigę keleiviai bus pervežami autobusais.

Pirmadienio popietę sutriko traukinių eismas tarp Vilniaus ir Kauno.<br>„Lietuvos geležinkeliai“/ lrytas.lt skaitytojos nuotr.
Pirmadienio popietę sutriko traukinių eismas tarp Vilniaus ir Kauno.<br>„Lietuvos geležinkeliai“/ lrytas.lt skaitytojos nuotr.
Traukinys sustojo Kaišiadoryse, o keleiviai buvo informuoti, jog toliau kelionę tęs autobusu.<br>lrytas.lt skaitytojos nuotr.
Traukinys sustojo Kaišiadoryse, o keleiviai buvo informuoti, jog toliau kelionę tęs autobusu.<br>lrytas.lt skaitytojos nuotr.
Sustojo traukinių eismas tarp Vilniaus ir Kauno: numatomi vėlavimai.<br>„Lietuvos geležinkeliai“ nuotr.
Sustojo traukinių eismas tarp Vilniaus ir Kauno: numatomi vėlavimai.<br>„Lietuvos geležinkeliai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 6, 2023, 2:22 PM, atnaujinta Nov 6, 2023, 5:44 PM

Kaip savo internetiniame puslapyje praneša „Lietuvos geležinkelių“ grupės keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“, traukinių eismas geležinkelio ruože Vievis–Žąsliai laikinai sustabdytas „dėl nenumatytų aplinkybių“.

„LTG Link“ savo ruožtu informavo, jog eismas sutriko dėl geležinkelio ruože pažeistos kontaktinio tinklo atramos. Dėl to bus kitaip organizuojami maršrutai Vilnius–Klaipėda–Vilnius, Vilnius–Šiauliai–Vilnius ir Kaunas–Šiauliai–Kaunas, Vilnius–Mockava–Varšuva.

„Šiuo metu pradedami įvykusio infrastruktūros gedimo – pažeistos ir traukinių eismą sutrikdžiusios kontaktinio tinklo atramos – taisymo darbai, dedamos maksimalios pastangos, kad traukinių eismas kuo greičiau galėtų būti organizuojamas įprastai“, – teigiama „LTG Link“ Eltai perduotame komentare.

Tikimasi, kad dyzelinių traukinių eismas bus atstatytas per valandą, elektrinių – iki rytojaus.

Viena sustojusio traukinio keleivė portalui lrytas.lt papasakojo, kad traukinys sustojo Kaišiadoryse, o keleiviai buvo informuoti, jog toliau kelionę tęs autobusu.

„Dabar esame Kaišiadoryse, iš pradžių sakė, kad sustosime Žasliuose, tai šiokia tokia nežinomybė yra. Traukinys stovi apie trisdešimt minučių, bet pranešė, kad dar už pusvalandžio atvažiuos autobusas“, – 14 val. 25 min. pasakojo mergina.

Pasak keleivės, traukinio sustojimo priežastys juo vykstantiems žmonėms nebuvo patikslintos.

Kol infrastruktūra taisoma traukinių eismas bus sustabdytas, keleiviai pervežami specialiai užsakytais autobusais. Pranešama, kad dėl gedimo gali vėluoti ir kitų maršrutų traukiniai, taip pat autobusai. Be to, teigiama komentare, į tarp Vilniaus ir Kauno bei Vilniaus ir Šiaulių kursuojančius traukinius laikinai neparduodami bilietai.

„Iki tol, kol traukiniai vėl galės kursuoti pagal tvarkaraštį“, – rašoma „LTG Link“ pranešime.

Tuo metu bilietus jau įsigiję keleiviai bus vežami autobusais: „Iš pradinių maršrutų Vilnius–Klaipėda, Vilnius–Šiauliai, Vilnius-Kaunas stočių išvykti turintys ir bilietus jau įsigiję keleiviai bus pervežami autobusais iki galinės maršruto stoties.“

„LTG link“ pranešime primenama, kad traukiniams vėluojant atvykti į galutinę stotį ilgiau nei 60 min., keleiviai kviečiami kreiptis el. paštu kompensacija@ltglink.lt dėl kompensacijos. Laiške prašoma prisegti kelionės bilietą ir nurodyti banko sąskaitą, į kurią bus pervesti pinigai.

Spalio pabaigoje keleiviams taip pat teko palūkėti traukinyje, kai iš Vilniaus į Kauną vykęs elektrinis traukinys prie Žaslių susidūrė su laukiniu gyvūnu.

Atnaujinta:

„LTG Link“ informuoja, kad apie 15 val. traukinių eismas buvo dalinai atnaujintas. Pirminiais duomenimis incidentas įvyko dėl šalia bėgių rangovo vykdytų žemės kasimo darbų.

„Siekiant kuo mažiau paveikti keleivių planus, šiandien atkarpą Vievis-Žasliai vykstančių traukinių eismas organizuojamas traukinius nukreipiant į vieną iš dviejų ruože Vievis-Žasliai esančių geležinkelių kelių.

Laikantis visų saugos reikalavimų, tol, kol bus pašalintos traukinių eismo sutrikdymo priežastys, traukiniai paveiktu ruožu kursuos apribotu – iki 25 km/h siekiančiu – greičiu“, – rašoma bendrovės pranešime žiniasklaidai.

Tikimasi, eismo sutrikimus pašalinti dar šiąnakt, tačiau perspėjama, kad šiandien maršrutais Vilnius–Klaipėda, Vilnius–Šiauliai ir Vilnius-Kaunas kursuojantys traukiniai gali vėluoti iki 2 val.

Įmonė tikina, kad „detalios įvykio priežastys ir padaryta žala bus nustatyta po vidinio tyrimo“.

Dalinai atnaujinus traukinių eismą geležinkelyje tarp Vilniaus ir Kauno, „LTG Link“ skelbia atnaujinanti ir prekybą bilietais.

„Stabilizavus laikinai sutrikdytą maršrutais Vilnius–Klaipėda, Vilnius–Šiauliai ir Vilnius-Kaunas kursuojančių traukinių eismą, „LTG Link“ atnaujina bilietų prekybą į šiandien vakare suplanuotus minėtų maršrutų traukinių reisus“, – pirmadienio pavakarę pranešė „Lietuvos geležinkelių“ grupės keleivių vežimo įmonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.