M. Skuodžio vizitas Vilniaus rajone: aptarti svarbūs kelių infrastruktūros klausimai

Antradienį Vilniaus rajono savivaldybės meras Robert Duchnevič susitiko su Susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) atstovais. Susitikimo metu aptarti kelių finansavimo, infrastruktūros plėtros ir kiti rajonui svarbūs klausimai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Marius Skuodis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Marius Skuodis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-07 19:56

„Vilniaus rajono keliais naudojasi mažiausiai trečdalis šalies gyventojų. Yra itin didelis tranzitu pravažiuojančio transporto srautas. Mūsų priemiestinėje savivaldybėje sparčiai vyksta urbanistinė plėtra ir didėja skaičius miesto gyventojų, persikeliančių į sodų bendrijas. Turime visiems užtikrinti patogų ir saugų susisiekimą“, – susitikimo metu sakė R. Duchnevič.

Pasak Vilniaus rajono savivaldybės, daugiausiai dėmesio susitikime skirta vietinių kelių ruožų finansavimo galimybėms iš Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) aptarti.

Taip pat kalbėta apie keleivių laukimo paviljonų įrengimą valstybinės reikšmės keliuose, žvyrkelių asfaltavimo klausimą. Savivaldybės teigimu, iš 2500 km vietinių kelių, tik 23 proc. yra su asfalto danga, likę keliai – su žvyro ar grunto danga.

Išplatintame pranešime nurodoma, kad taip pat kalbėta ir apie reikalingą naują gatvių kategoriją kaimų teritorijų ribose ir tikslinį finansavimą stambiems vietinės reikšmės kelių objektams. Anot savivaldybės, aptartas Avižienių seniūnijoje esančių Galinės, Kalno, Riešės, Ilgosios, Lindiniškių, Liepų, Skardžio ir Pievų gatvių asfaltavimas bei Nesvyžiaus gatvės rekonstrukcijos projekto įgyvendinimas.

Vilniaus rajono savivaldybės teigimu, M. Skuodis patikino, kad ministerija ieškos sprendimų klausimams, kurie buvo iškelti susitikimo metu, nes kai kurios problemos yra aktualios ne tik Vilniaus rajono gyventojams, bet ir visam Vilniaus regionui.

Susitikimo metu taip pat aptartos ir kitos gyventojams aktualios problemos, pavyzdžiui, kamščių mažinimas Molėtų plente, po lietaus apsemiamos važiuojamosios dalies po Avižienių viaduku tvarkymas.

Susisiekimo ministerijos bei LAKD atstovai kartu su savivaldybės vadovybe apžiūrėjo šiuo metu Avižienių seniūnijoje tvarkomus kelių ruožus ir infrastruktūros objektus, informuojama pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.