Nuo ledo Viniuje bus ginamasi druska iš Maroko: sandėliai ja visiškai užpildyti

Vilniaus gatves prižiūrinti įmonė „Grinda“ jau kurį laiką druska barsto tiltus ir viadukus, magistralines Tūkstantmečio, Oslo, Geležinio Vilko gatves.

Pastarosiomis dienomis kai kurios gatvės jau purškiamos skystąja druska.
Pastarosiomis dienomis kai kurios gatvės jau purškiamos skystąja druska.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2023, 8:11 AM

Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje yra apie 2 tūkst. gatvių. Šį sezoną „Grinda“ prižiūrės 1715 sostinės gatvių.

Pirmąsias žiemos sezono naktis Vilniuje naudojama Vakarų šalyse dažnai taikoma gatvių, tiltų ir viadukų purškimo prisotintu druskos tirpalu taktika.

Esant švelniai žiemiškai temperatūrai ji leidžia sumažinti į aplinką patenkantį druskos kiekį: koncentruotas tirpalas tiksliai dozuojamas ir purškiamas tik ant važiuojamosios gatvės dalies, nepasklinda į šalikeles ar žaliąsias juostas.

Gatvių priežiūrai šį sezoną bus naudojama iš Maroko tiekiama druska. Šiuo metu druskų sandėliai yra visiškai užpildyti. Vilniaus miesto gatvių priežiūrai kasmet panaudojama maždaug 25 tūkst. tonų druskos ir 20 tūkst. kub. m smėlio ir druskos mišinio.

„Grinda“ skirtingose gatvėse naudoja skirtingus priežiūros mechanizmus: nuo mažųjų sunkvežimių, pritaikytų siauroms Senamiesčio gatvėms valyti, iki galingų sunkvežimių su 2 sniego verstuvais, kurie valys magistralines Vilniaus gatves ir aplinkkelius.

Šiemet bendrovė įsigijo ir du didesnio pravažumo sunkvežimius, kurie pradės dirbti sodininkų bendrijose ir atokiau nuo miesto centro esančiose kalvoto reljefo gatvėse.

Sostinės gatvėmis šią žiemą rūpinsis 240 pakaitomis dirbančių vairuotojų, mechanizmų operatorių, jų darbą koordinuojančių dispečerių. Prieš žiemą „Grinda“ papildomai įdarbino 89 vairuotojus.

Mieste bus pastatyta 120 druskos ir smėlio mišinio konteinerių slidžioms įkalnėms ir nuokalnėms barstyti mažo intensyvumo gatvėse. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.