Vairuotojams – sudėtingas sekmadienio rytas: keliuose eismo sąlygas sunkina snygis ir plikledis

Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad sekmadienio rytą šalyje eismo sąlygas sunkina snygis ir plikledis.

Sekmadienio rytą šalyje eismo sąlygas sunkina snygis ir plikledis.<br>G.Šiupario nuotr.
Sekmadienio rytą šalyje eismo sąlygas sunkina snygis ir plikledis.<br>G.Šiupario nuotr.
Sekmadienio rytą šalyje eismo sąlygas sunkina snygis ir plikledis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Sekmadienio rytą šalyje eismo sąlygas sunkina snygis ir plikledis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 10, 2023, 9:03 AM, atnaujinta Dec 10, 2023, 10:05 AM

Sudėtingesnės eismo sąlygos šį rytą daugelyje šalies rajonų, ypač rytų ir pietryčių Lietuvoje bei Alytaus, Biržų, Raseinių, Pakruojo rajonuose. Čia eismo sąlygas sunkina vietomis susiformavęs plikledis, valstybinės reikšmės kelių dangos provėžotos. kai kur padengtos pažliugusio ar prispausto sniego sluoksniu, daug kur iki 10 cm.

Mažesnio intensyvumo pagrindinių kelių dangos drėgnos, šlapios kai kur padengtos pažliugusiu sniegu ar prispausto sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 10 cm, susidariusios provėžos.

Slidžius ir provėžotus kelių ruožus barsto ir valo AB „Kelių priežiūra“, tačiau vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Pietų, pietryčių ir rytų Lietuvoje vietomis silpnas snygis, kitur be kritulių. Žemiausia oro temperatūra nuo 2 iki 4 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną kai kur nedideli krituliai, daugiausia snygis. Kai kur truputį pustys, galima silpna lijundra. Oro temperatūra nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 šilumos.

Didžiojoje šalies dalyje tęsiasi snygis, Jonavos, Kupiškio ir Šiaulių rajonuose eismą sunkina ir lijundra

Kelininkai informuoja, kad šalyje eismo sąlygas daug kur ir toliau sunkina besitęsiantis snygis. Jonavos, Kupiškio ir Šiaulių rajonuose – snygis ir lijundra, Raseinių ir Radviliškio rajonų rajoniniuose keliuose vietomis susiformavęs plikledis.

Lietuvoje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos drėgnos, šlapios, provėžotos, padengtos pažliugusio arba šlapio sniego sluoksniu.

Mažesnio eismo intensyvumo krašto ir rajoniniai keliai, provėžoti, padengti šlapio, pažliugusio, prispausto arba puraus sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 10 cm.

Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau vairuotojų prašoma būti atidžius ir neskubėti ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Lietuvoje žemiausia oro temperatūra nuo 2 iki 5 laipsnių šalčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.