Primena nepiktnaudžiauti stabdžiais: keliuose yra slidžių ruožų

Lietuvos magistraliniai ir krašto keliai dėl buvusio ar besitęsiančio lietaus yra šlapi arba drėgni, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).

Lietuvos magistraliniai ir krašto keliai dėl buvusio ar besitęsiančio lietaus yra šlapi arba drėgni.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos magistraliniai ir krašto keliai dėl buvusio ar besitęsiančio lietaus yra šlapi arba drėgni.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2023, 2:24 PM, atnaujinta Dec 16, 2023, 2:26 PM

Mažesnio intensyvumo rajoninių kelių dangos daugiausia padengtos prispausto ar puraus sniego sluoksniu, kuris rytų Lietuvoje vietomis siekia iki 10 cm.

Esamomis sąlygomis LAKD rekomenduoja vairuoti atsargiai, slidžiuose kelio ruožuose važiuoti žemesne pavara.

„Dauguma automobilių mūsų keliuose yra varomi priekiniais ratais. Vairuojant tokią mašiną slidžiame kelyje svarbu nepiktnaudžiauti stabdžiais. Dar viena problema – per maža trauka „užnešimo“ metu.

Ekonomiško vairavimo šalininkai stengiasi judėti aukščiausia pavara, tačiau ekstremalioje situacijoje jie negali išnaudoti variklio sukimo momento siekiant išvaduoti automobilį, kai jį „užneša“. Slidžiame kelyje naudokite pažemintą pavarą (pvz., ketvirtą vietoj penktos)“, – teigia LAKD.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, oro temperatūra nuo 1 iki 6 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.